Saudi-Arabië zet duizenden Jemenieten uit

1 april 2013 om 17:35 door © 2013 ANP
Saudi-Arabië zet duizenden Jemenieten uit

SANAA (ANP) - Saudi-Arabië is begonnen met de uitzetting van duizenden Jemenieten die naar het rijke land zijn gekomen om daar te werken. Dat heeft een Jemenitische regeringsfunctionaris maandag gezegd. Het Saudische beleid kan grote gevolgen hebben voor het arme en door geweld geplaagde Jemen. De Jemenieten in Saudi-Arabië maken jaarlijks ruim 1,5 miljard euro naar hun land over.

Ongeveer 2 van de 25 miljoen inwoners van Jemen werken in het buitenland, van wie meer dan de helft in Saudi-Arabië. Dat land eist nu dat buitenlanders een 'sponsor' hebben die hun visum regelt en als hun werkgever optreedt. Volgens de regeringsfunctionaris zijn er meer dan 200.000 Jemenieten die een werkvisum voor Saudi-Arabië hebben, maar niet werken voor de 'sponsor' bij wie zij geregistreerd staan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d