Mensenrechtenorganisaties voeren actie tegen toekomstige moordrobots

23 april 2013 om 15:40 door Jurgen van der Hoeven / anp
Mensenrechtenorganisaties voeren actie tegen toekomstige moordrobots

Dinsdag zijn mensenrechtenorganisaties een internationale campagne gestart tegen robots die helemaal zelfstandig en automatisch mensen doden. Hoewel deze apparaten iets van de toekomst zijn, maken mensenrechtenorganisaties zich nu al zorgen.

''Gewapende robots die doden zonder enige menselijke tussenkomst, mogen nooit worden gebouwd'', aldus Steve Goose van Human Rights Watch (HRW). Hij is van mening dat een mens altijd de laatste beslissing moet nemen over leven en dood op het slagveld.

Volgens mensenrechtenorganisaties overschrijden de 'moordmachines' een morele grens. De organisaties, waaronder ook IKV Pax Christi, willen daarom bij voorbaat bij regeringen aandringen op een internationaal verbod op de apparaten die anders over mogelijk 20 tot 30 jaar het strijdperk kunnen betreden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d