Maker logo Batman overleden

6 april 2013 om 20:55 door © 2013 ANP
Maker logo Batman overleden

NEW YORK (ANP) - De striptekenaar en uitgever Carmine Infantino, de schepper van het beroemde zwart-gele logo van Batman, is in zijn woning in Manhattan overleden op 87-jarige leeftijd. Dat heeft zijn voormalige werkgever DC Comics zaterdag bekendgemaakt.

Infantino heeft veel stripfiguren hun huidige vorm gegeven. In de jaren 60 lukte het hem onder meer om de stripfiguur Batman, die uit de jaren 30 dateert, nieuw leven in te blazen. Hij geldt daarom ook wel als ,,de man die Batman redde''. Infantino gaf de stripheld het imago dat de vleermuisman nu nog steeds heeft en maakte ook het beroemde zwart-gele symbool.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d