Londen wacht anti-Thatcherbetoging

12 april 2013 om 19:20 door © 2013 ANP
Londen wacht anti-Thatcherbetoging

LONDEN (ANP) - Londen maakt zich op voor protesten tegen de politieke erfenis van de overleden Britse oud-premier Margaret Thatcher op zaterdag. Volgens Britse media geven waarschijnlijk enkele duizenden mensen gehoor aan oproepen om te komen demonstreren.

Onder hen zijn antikapitalisten en voormalige mijnwerkers uit heel Groot-Brittannië. Zij voelen zich nog altijd benadeeld door het economische beleid van Thatcher, die maandag op 87-jarige leeftijd overleed.

De betoging is in de avond gepland op Trafalgar Square. Burgemeester Boris Johnson heeft gezegd dat de politie van de Britse hoofdstad overal op is voorbereid.

,,We leven in een democratie waar iedereen het recht heeft om te demonstreren. Wat ze niet mogen is de dood van een ouder iemand aangrijpen voor oproer of vechtpartijen, of dat soort dingen. Dus we bereiden ons op dat alles voor'', zei Johnson.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d