Interpol helpt bij onderzoek Boston

20 april 2013 om 13:25 door © 2013 ANP
Interpol helpt bij onderzoek Boston

LYON (ANP) - De internationale politieorganisatie Interpol heeft een speciaal 'oranje alarm' op haar website geplaatst waarin de Amerikaanse recherche om hulp vraagt bij het zoeken naar de oorsprong van de bommen die maandag bij de aanslag in Boston werden gebruikt.

Op verzoek van de FBI toont Interpol foto's van wat de 'geïmproviseerde explosieve instrumenten' (IED) worden genoemd, de relatief eenvoudige bestanddelen van de bom die de daders vlakbij de finish van de marathon van Boston lieten ontploffen. Ook worden de vingerafdrukken getoond van de hoofdverdachten, de vrijdag gedode Tamerlan Tsjarnajev en diens jongere broer Dzjochar die ernstig gewond raakte en is gearresteerd.

De Amerikanen willen graag van hun collega's elders in de wereld weten of ze wel eens zijn gestuit op dit type bommen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d