Drie doden door lawine in Noord-Italië

1 april 2013 om 17:30 door © 2013 ANP
Drie doden door lawine in Noord-Italië

BOLZANO (ANP) - Door een lawine zijn maandagmiddag in de Noord-Italiaanse regio Alto Adige, het vroegere Zuid-Tirol, twee Italianen en een Duitser omgekomen. Een vierde alpinist wordt vermist. Dat hebben lokale media gemeld. De slachtoffers maakten deel uit van een groep die een tocht maakte in het gebied rond de bijna 4000 meter hoge Ortlerberg.

Verscheidene mensen die ook onder de sneeuwmassa terechtkwamen, konden worden gered. De autoriteiten in het noorden van Italië hebben eerder gewaarschuwd voor lawines. Zondag kostte een lawine in de regio Piemonte één persoon het leven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d