'Netwerk Dönermoorden groter dan gedacht'

24 maart 2013 om 09:15 door © 2013 ANP
'Netwerk Dönermoorden groter dan gedacht'

BERLIJN (ANP) - Het netwerk van de extreem rechtse Duitse ,,bende van Zwickau'' was waarschijnlijk een stuk groter dan gedacht. De terreurgroep, verantwoordelijk voor een reeks racistische moorden, kreeg mogelijk hulp van bijna 130 symphatisanten. Dat meldde de Duitse krant Bild am Sonntag.

De in totaal 129 helpers, handlangers en sympathisanten uit het rechts-radicale milieu staan op een lijst van de veiligheidsdiensten.

De ,,bende van Zwickau'' kon 10 jaar haar gang gaan. Bij de zogeheten Dönermoorden vielen zeker 10 slachtoffers, vooral Turken, totdat de bende in 2011 tegen de lamp liep. Vijf verdachten moeten in april voor de rechter verschijnen. Het gaat om de belangrijke verdachte Beate Zschäpe en vier directe helpers.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d