Ex-vertrouweling Berlusconi 7 jaar de cel in

25 maart 2013 om 20:55 door © 2013 ANP
Ex-vertrouweling Berlusconi 7 jaar de cel in

PALERMO (ANP) - Een voormalige Italiaanse senator en vertrouweling van ex-premier Silvio Berlusconi is maandag door het gerechtshof in Palermo veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf wegens zijn banden met de maffia.

Marcello Dell'Utri werd na een strafproces in 2010 al veroordeeld tot 7 jaar cel voor dezelfde feiten. Maar dat proces was door de cassatierechter wegens procedurefouten ongeldig verklaard en moest worden overgedaan.

Tijdens het eerdere proces tegen Dell'Utri hadden de aanklagers naar voren gebracht dat Berlusconi en de maffia een pact hadden gesloten dat de georganiseerde misdaad invloed op politiek en wetgeving moest geven. Dat achtten de rechters toen niet bewezen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d