Eerste vlucht Caïro-Teheran sinds 34 jaar

30 maart 2013 om 10:00 door © 2013 ANP
Eerste vlucht Caïro-Teheran sinds 34 jaar

CAÏRO (ANP) - Voor het eerst in 34 jaar is er weer vliegverkeer tussen Egypte en Iran. Een toestel van de Egyptische chartermaatschappij Air Memphis steeg zaterdag op van de internationale luchthaven in Caïro op weg naar Teheran. Aan boord waren acht Iraanse passagiers, onder wie twee diplomaten. Dat meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Na de Islamitische Revolutie in 1979 in Iran raakte de diplomatieke verhouding tussen Iran en Egypte verstoord. Onder het nieuwe islamitische leiderschap van de Egyptische president Mohamed Mursi is sprake van voorzichtige toenadering tussen beide landen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d