Britten vliegen miljoen cash naar Cyprus

19 maart 2013 om 18:35 door © 2013 ANP
Britten vliegen miljoen cash naar Cyprus

LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië heeft dinsdag een luchtmachtvliegtuig met een miljoen euro aan contanten naar Cyprus gestuurd. Het geld is bestemd voor Britse militairen en hun families op het eiland, voor het geval geldautomaten en pinpassen onbruikbaar raken.

Op Cyprus heerst grote verontwaardiging over het plan om zelfs kleine spaarders te belasten om de uit zijn krachten gegroeide bankensector te redden. Het Cypriotische parlement stemt naar alle waarschijnlijkheid niet in met de plannen. Op Cyprus zijn ongeveer 3000 Britse militairen. Cyprus werd in 1960 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d