Arrestaties na aanval op trein bij Parijs

27 maart 2013 om 09:45 door © 2013 ANP
Arrestaties na aanval op trein bij Parijs

GRIGNY (ANP) - De Franse politie heeft woensdagmorgen rond Parijs 15 jongeren aangehouden in verband met een recente roofoverval op een trein in een voorstad ten zuiden van de Franse hoofdstad. Bij de golf arrestaties in onder meer Grigny en Montreuil waren bijna 200 agenten betrokken.

Op 16 maart werden reizigers in een wagon van de regionale treinen RER op het station van Grigny, een voorstad ten zuiden van Parijs, aangevallen door circa 20 jongeren. De reizigers werden onder meer met traangas bestookt, bedreigd en bestolen, maar er vielen geen gewonden.

De overval door de grote groep jongeren schokte heel Frankrijk, waar veel wordt geklaagd over onveiligheid in het openbaar vervoer. De oppositie noemde de overval een voorbeeld van de straffeloosheid in het land.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d