Speurtocht naar dode Bin Laden

5 juni 2012 om 09:48 door Kieron Monks, Metro World News
Speurtocht naar dode Bin Laden

Vrijwel onmiddellijk na de dood van Osama Bin Laden staken de eerste complottheorieën de kop op. Velen vroegen zich af waarom de Amerikanen het lichaam in zee gooiden en de dode terroristenleider niet lieten zien. Scheepswrakjager Bill Warren wil een einde maken aan de discussie, door een speurtocht in te stellen naar het zeemansgraf. Volgens hem ligt dit op 320 kilometer uit de kust van de stad Surat in India, in de Arabische Zee. “Op basis van satellietbeelden hebben we een zoekgebied ingesteld van 465 vierkante meter”, zegt Warren tegen Metro. “We gebruiken een driemansonderzeeër, dezelfde waarmee de Titanic werd gevonden. Via sonar kunnen we op de meter nauwkeurig zoeken.” Warren hoopt deze maand aan de speurtocht te kunnen beginnen, maar moet hiervoor nog 200 duizend dollar bijeen krijgen. Hij beweert in gesprek te zijn met de tv-zender HBO om de tv-beelden van zijn missie aan te verkopen.
De 58-jarige Warren is een ervaren schatjager. Met zijn bedrijf Golden Quest zegt hij meer dan honderdvijftig scheepswrakken te hebben opgespoord. Hij zette de speurtocht naar het lichaam van Bin Laden op omdat hij zich ‘verraden’ voelt door de Amerikaanse regering. Er is volgens hem sprake van een doofpotaffaire. “Ik heb gehoord dat er een ander lid van al-Qaida in de Arabische Zee is gegooid”, beweert Warren. “Diverse hoge marineofficieren hebben mij verteld dat de man die het zeemansgraf kreeg niet Bin Laden is.”

Warren gelooft wel dat Bin Laden dood is, maar dat zijn lichaam in Jemen ligt. Hij wil onderzoeken of een stuk of tand overeenkomt met DNA-materiaal die hij hoopt van de familie van Bin Laden te krijgen. De missie van Warren wordt over het algemeen met veel sceptisch ontvangen. “Ik zou zeggen dat het zeer vergezocht is”, reageert de gepensioneerde marine-kapitein Bobbie Scholley. “Zoiets als zoeken naar een speld in een hooiberg.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d