Nobelprijswinnaar Elinor Ostrom overleden

12 juni 2012 om 19:05 door Novum/AP
Nobelprijswinnaar Elinor Ostrom overleden

BLOOMINGTON - Elinor Ostrom, de eerste vrouw die de Nobelprijs voor de economie won, is dinsdag op 78-jarige leeftijd aan kanker overleden. Dat heeft een woordvoerder van de universiteit van Indiana bekendgemaakt.

Ostrom en Oliver Williamson van de universiteit van Californië wonnen in 2009 de Nobelprijs voor de economie voor hun analyses van economisch bestuur. Ostrom was sinds 1965 werkzaam aan de universiteit van Indiana. "De universiteit van Indiana heeft met het heengaan van Elinor Ostrom een onvervangbaar en groots juweel verloren", aldus Michael McRobbie, de rector magnificus van de universiteit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d