Hoofd Vaticaanse bank de laan uit gestuurd

24 mei 2012 om 20:40 door Novum/AP
Hoofd Vaticaanse bank de laan uit gestuurd

VATICAANSTAD - Het hoofd van de Vaticaanse Bank is donderdag door toezichthouders de laan uitgestuurd vanwege zijn vermoedelijke betrokkenheid bij een witwasschandaal. De motie van wantrouwen tegen Ettore Gotti Tedeschi werd unaniem aangenomen.

Tedeschi is sinds zijn aanstelling als hoofd van de Vaticaanse Bank, die officieel het Instituut voor Religieuze Werken heet, een omstreden figuur. De Italiaanse autoriteiten verdenken hem van witwaspraktijken.

Het Vaticaan liet in een verklaring weten dat de stemming zo heeft uitgepakt omdat Tedeschi er niet in is geslaagd 'de basale taken van zijn functie' uit te voeren. De kerkstaat hoopt snel een vervanger te vinden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d