World Trade Center is weer hoogste gebouw New York

30 april 2012 om 21:50 door Novum/AP
World Trade Center is weer hoogste gebouw New York

NEW YORK - One World Trade Center, het gebouw dat op de plek herrijst waar ooit de Twin Towers stonden, is sinds maandag weer het hoogste van New York. Het gebouw, dat nog niet voltooid is, is op dit moment 380 meter hoog en dat is net voldoende om over het dak van het Empire State Building te kunnen kijken.

De mijlpaal is echter van tijdelijke aard. Bouwvakkers bouwen nog steeds verdiepingen op het gebouw en de verwachting is dat de toren pas over een jaar de uiteindelijke hoogte van 541 meter heeft bereikt. Dan is de wolkenkrabber de hoogste in de VS en de op twee na hoogste ter wereld.

Op de recordstatus valt echter nog wel het een en ander af te dingen. "Hoogte is een gecompliceerde zaak", aldus Nathaniel Hollister van de Raad voor Hoge Gebouwen en Stedelijke Habitats, deskundigen op het gebied van hoge gebouwen. Deskundigen en architecten zijn het al lange tijd oneens over de wijze waarop hoogte wordt gemeten. Sommigen menen dat zendmasten, torenspitsen en antennes niet moeten worden meegerekend, anderen zijn het daar totaal niet mee eens.

Hoe dan ook: het onbetwist hoogste gebouw ter wereld is de Burj Khalifa in Dubai, die ruim 828 meter hoog is.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d