Spaanse koning biedt excuses aan na jachtpartij

18 april 2012 om 14:57 door Novum/AP
Spaanse koning biedt excuses aan na jachtpartij

MADRID - De Spaanse koning Juan Carlos heeft er spijt van dat hij in Botswana op olifanten heeft gejaagd, terwijl zijn land een van de ergste economische crises ooit doormaakt. Hij bood woensdag zijn excuses aan.

De 74-jarige Juan Carlos zei 'veel spijt te hebben'. "Ik heb een fout gemaakt, het zal niet nog eens gebeuren." De koning kwam in Spanje zwaar onder vuur te liggen na zijn safari. De reis kwam aan het licht toen de koning na een val tijdens de safari met een gebroken heup in het ziekenhuis terechtkwam.

Een medewerker van het koninklijk huis ontkende woensdag dat de koning zonder medeweten van de regering naar Afrika was gegaan, zoals in de Spaanse pers is geschreven. Hij zei ook dat Juan Carlos door derden voor de safari was uitgenodigd en dat er geen belastinggeld aan de reis is uitgegeven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d