Schietpartij op school in Oakland

2 april 2012 om 21:10 door Novum/AP
Schietpartij op school in Oakland

OAKLAND - Bij een schietpartij op een christelijke school voor hoger onderwijs in Oakland in de Amerikaanse staat Californië zijn maandag zes mensen om het leven gekomen en drie gewond geraakt. De vermoedelijke dader is gepakt, zijn motief is onduidelijk. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De schietpartij speelde zich halverwege de ochtend af in de Oikos University in het oosten van Oakland. Het instituut biedt volgens zijn website studies theologie, muziek, verpleegkunde en Aziatische geneeskunde aan.

De politie gaf geen bijzonderheden over de vermoedelijke dader. Een gewonde vrouw zei tegen een omstander dat de schutter bij haar in de klas een les verpleegkunde volgde, toen hij opeens opstond, iemand naast hem van dichtbij in de borst schoot en vervolgens om zich heen begon te schieten.

De oprichter van de school, pastor Jong Kim, zei dat hij in het gebouw ongeveer dertig schoten had gehoord. "Ik bleef in mijn kantoor", zei hij tegen de Oakland Tribune.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d