Rellen na zelfmoord Griekenland

5 april 2012 om 22:36 door Novum/AP
Rellen na zelfmoord Griekenland

ATHENE - Griekse betogers zijn donderdag voor de tweede dag op rij op het Syntagma-plein in de hoofdstad Athene op de vuist gegaan met de politie. Woensdag schoot een man zichzelf op het plein door het hoofd. In een afscheidsbrief zei hij tot zijn daad te zijn gekomen door de zware bezuinigingen in het land.

Donderdag kwamen ongeveer duizend mensen op het Syntagma-plein bijeen om bloemen te leggen, kaarsen te branden en berichten achter te laten. Tientallen jongeren, met de capuchontrui over het hoofd getrokken of met een helm op, sloegen straatstenen met hamers kapot en gooiden de brokstukken naar de oproerpolitie.

De betogers scandeerden 'Moordenaars! Moordenaars!'. De politie zette traangas en schokgranaten in om de jongeren uiteen te drijven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d