Ook in kelder geen spoor van vermist jongetje VS

23 april 2012 om 22:03 door Novum/AP
Ook in kelder geen spoor van vermist jongetje VS

NEW YORK - Ook in de kelderwerkplaats van een klusjesman hebben de FBI en de Amerikaanse politie geen spoor van het sinds 1979 vermiste jongetje Etan Patz gevonden. Een snuffelhond die menselijke resten kan waarnemen sloeg daar eerder alarm, maar een grondige zoektocht heeft niets opgeleverd.

De tevergeefs uitgekamde kelder van het appartementencomplex in New York ligt op een steenworp afstand van het huis waar Etan woonde, langs de route naar de halte van zijn schoolbus. Het toen 6-jarige jongetje vertrok in mei 1979 van huis om naar de halte van zijn schoolbus te lopen, enkele honderden meters verderop. Sindsdien is hij spoorloos.

De FBI besloot, even nadat het onderzoek naar Etans verdwijning onlangs was heropend, de kelder aan een nader onderzoek te onderwerpen. Een klusjesman, met wie Etan wel eens contact had, had daar een werkplaats ingericht. De politie verdacht de klusjesman nooit van Etans verdwijning, en hijzelf heeft elke betrokkenheid altijd ontkend.

Etans vermissing leidde destijds tot veel commotie en heel veel media-aandacht. Hij verdween uitgerekend op de eerste dag dat zijn ouders hem alleen naar de halte hadden laten lopen. Toenmalig president Ronald Reagan riep de dag waarop Etan verdween, 25 mei, uit tot Nationale Vermiste Kinderen Dag. Etans foto verscheen achterop melkpakken, een toen volstrekt nieuwe manier om te trachten vermisten op te sporen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d