Mogelijk vervroegde verkiezingen in Afghanistan

12 april 2012 om 12:55 door Novum/AP
Mogelijk vervroegde verkiezingen in Afghanistan

KABUL - De Afghaanse president Hamid Karzai overweegt vervroegde presidentsverkiezingen uit te schrijven. Dat zei hij donderdag op een persconferentie. Hij hoopt met vervroegde verkiezingen de druk die op Afghanistan komt te liggen als de verkiezingen samenvallen met het vertrek van de internationale troepenmacht te verminderen.

De presidentsverkiezingen in Afghanistan staan gepland voor 2014 en juist in dat jaar vertrekken de coalitietroepen. Karzai is bezig aan zijn tweede termijn. Een derde termijn is niet mogelijk, omdat de grondwet dat niet toestaat. Of de verkiezingen daadwerkelijk naar voren worden gehaald is nog niet zeker. Het is mogelijk dat Karzai gaat aandringen op het versneld terugtrekken van de coalitietroepen. Volgens Karzai duurt het nog even voordat er een besluit wordt genomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d