Loekasjenko overweegt gratie voor oppositieleden

5 april 2012 om 22:31 door Novum/AP
Loekasjenko overweegt gratie voor oppositieleden

MINSK - De autoritaire Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft beloofd na te denken over gratie voor oppositiefiguren die in de gevangenis zitten. De belofte van Loekasjenko volgt op nieuwe sancties van de Europese Unie die Wit-Rusland steeds verder hebben geïsoleerd.

"Wat betreft diegenen die gratie willen, ik overweeg dit in de nabij toekomst", zei Loekasjenko in een overleg met regeringsfunctionarissen.

De Europese Unie heeft de sancties in februari getroffen vanwege de onderdrukking van de oppositie in Wit-Rusland. Twaalf oppositiefiguren, onder wie twee voormalige presidentskandidaten, zitten achter de tralies en de Europese Unie beschouwt de twaalf als politieke gevangenen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d