Bahrein onderzoekt dode bij betogingen

21 april 2012 om 14:10 door Novum/AP
Bahrein onderzoekt dode bij betogingen

MANAMAH - De autoriteiten in Bahrein hebben zaterdag een onderzoek geopend naar de dood van een man op de plek waar vrijdag betogers en de veiligheidstroepen met elkaar op de vuist gingen. Dat heeft het Bahreinse ministerie van binnenlandse zaken gezegd.

Het lichaam van de 36-jarige Salah Abbas Habib Musa werd aangetroffen in het dorp Shakhura, enkele kilometers buiten de hoofdstad Manamah. Volgens de oppositie is Musa doodgeschoten door de oproerpolitie. Het ministerie zei in een verklaring dat de dood van Musa 'wordt behandeld als een moord'. Over de doodsoorzaak wilde het ministerie niets kwijt. Er werd slechts gemeld dat Musa een 'wond' had aan de linkerkant van zijn lichaam.

Bahrein probeert uit alle macht de onrust in het land de kop in te drukken nu dit weekeinde een Formule 1-race wordt verreden. De Bahreinse oppositie probeert de race te gebruiken om aandacht te vragen voor hun zaak. De demonstranten vinden dat de Grand Prix moet worden afgelast. Ze eisen dat de regering niet langer de mensenrechten schendt en hervormingen doorvoert die de sjiitische meerderheid in het land ten goede komen.

De golf van antiregeringsprotesten van de sjiitische meerderheid en het door de soennitische regering gehanteerde geweld leidden vorig jaar tot de afgelasting van de Grand Prix. Sinds het begin van de opstand in Bahrein zijn zeker vijftig mensen omgekomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d