Ontwikkelaar Louvre Abu Dhabi zoekt weer aannemers

26 maart 2012 om 11:05 door Novum/AP
Ontwikkelaar Louvre Abu Dhabi zoekt weer aannemers

DUBAI - De projectontwikkelaar van de dependance van het Louvre in Abu Dhabi nodigt aannemers uit mee te dingen naar het contract voor de bouw van het prestigieuze Franse museum. Het staatsbedrijf Tourism Development and Investment Company (TDIC) heeft daartoe zondag advertenties geplaatst in lokale kranten.

De dependance van het Louvre in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is een van de prestigeprojecten van de oliestaat. Op het eiland Saadiyat wordt niet alleen gewerkt aan het Louvre, maar ook aan een vestiging van het Guggenheim, een maritiem museum en een schouwburg.

De toekomst van het project werd in oktober opeens onzeker toen TDIC het contract met een grote aannemer ontbond. In januari werd bekend dat de vestiging van het Louvre in 2015 open moet gaan. Dat is een paar jaar later dan gepland.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d