Griekenland zet bezuinigingen door

19 februari 2012 om 14:35 door Novum/AP
Griekenland zet bezuinigingen door

ATHENE - Het Griekse parlement stemt komende week over bezuinigingsmaatregelen die noodzakelijk zijn voor leningen van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om bankroet te voorkomen.

De maatregelen, een pakket van kortingen op salarissen en pensioenen en hervormingen van de gezondheidszorg, werden goedgekeurd tijdens een marathonzitting van het kabinet die zaterdag begon en tot zondag vroeg voortduurde. Het parlement moet het pakket nog wel goedkeuren.

Premier Lucas Papademos zei dat de maatregelen permanent zijn. Hij zei dat het belangrijk is ze maandag te introduceren om de Europese ministers van financiën ervan te overtuigen dat Griekenland vastberaden is de hervormingen door te zetten. De maatregelen moeten de komende drie weken worden geïmplementeerd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d