Vakbonden Nigeria dreigen met staking

4 januari 2012 om 17:55 door Novum/AP
Vakbonden Nigeria dreigen met staking

(Novum/AP) - ABUJA - Een Nigeriaanse vakbondsleider heeft woensdag met een landelijke staking gedreigd als de afschaffing van de brandstofsubsidies niet wordt teruggedraaid. Abdulwahed Omar zei dat verscheidene bewegingen vanaf 12 januari zullen staken als de president de gasprijzen niet terugbrengt naar het oude niveau.

Brandstofprijzen zijn verdubbeld sinds de regering zondag aankondigde de subsidies af te schaffen. Benzine, kerosine en dieselolie worden in Nigeria niet alleen gebruikt voor vervoermiddelen, maar veel particulieren hebben ook aggregaten om stroom op te wekken voor als de reguliere elektriciteitsvoorziening het weer eens laat afweten. Bij protesten in grote steden in het hele land viel ten minste één dode.

De afschaffing van de subsidies moet de regering een besparing van ruim zes miljard euro opleveren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d