Protest in verscheidene steden Bahrein

31 december 2011 om 17:47 door Novum/AP
Protest in verscheidene steden Bahrein

(Novum/AP) - MANAMAH - In verscheidene steden in Bahrein is het zaterdag tot confrontaties gekomen tussen demonstranten en de oproerpolitie. De betogers eisen het vertrek van de door soennieten gedomineerde regering. De politie zette traangas in en schoot rubberkogels af om de menigten betogers te verspreiden. Vrijdag gingen in de hoofdstad Manamah ook al duizenden mensen de straat op.

De betogingen zijn georganiseerd door sjiitische activisten. Zij verwijten de regering zich niets aan te trekken van een rapport waarin staat dat de soennitische machthebbers hervormingen moeten doorvoeren. In het eind november verschenen rapport staat ook dat toen de protesten tegen het Bahreinse bewind op hun hoogtepunt waren en veel betogers waren opgepakt, enkelen van hen doelbewust zijn gemarteld. Bovendien werd in het verslag stevige kritiek geuit op de speciale veiligheidsrechtbanken die werden opgezet om betogers te berechten. De hoven hebben strenge straffen opgelegd.

Hoewel de speciale rechtbanken inmiddels zijn opgeheven, heerst onder de Bahreinse sjiieten grote woede dat de regering de overige aanbevelingen in het rapport nog altijd niet heeft overgenomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d