India arresteert rebellenleider Kashmir

14 januari 2009 om 15:01 door Metro redactie
India arresteert rebellenleider Kashmir

SRINAGAR (ANP) - De Indiase politie heeft in de omstreden deelstaat Kashmir een belangrijke rebellenleider gearresteerd. De aanhouding van Mohammad Ahsan Dar betekent een grote tegenslag voor de opstandelingen in Kashmir, aldus de politie woensdag.

Dar is de oprichter van de Hizbul Mujahideen, de grootste en meest militante groepering van Kashmir, die aansluiting zoekt bij het islamitische Pakistan. Het overwegend islamitische Kashmir is verdeeld in een Pakistaans en een Indiaas deel. Beide landen hebben meermalen oorlog gevoerd om dit gebied in de Himalaya.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d