Blogsociety

Likeability of 5

8 x leuke must-visit hotspots van Utrecht

Foto van 'Nick Visser'

11 SEP 2017

Speciaal voor Metro bracht Hotspotjes een bezoek aan Utrecht om de allerleukste must-visit-hotspots voor jullie op een rijtje te zetten. Het gezellige centrum van de Domstad heeft namelijk zoveel leuke plekken dat je eigenlijk niet kunt kiezen; van fijne koffietentjes, ultieme diner-spots, shoppen tot slapen in een te gek hotel. Dit zijn onze favorieten die écht eens moet proberen! We love Utrecht!!

HOOI, BURGEMEESTER REIGERSTRAAT 24

Achter elk product bij lunchroom Hooi schuilt een inspirerend verhaal van Utrechtse bodem. Bij Hooi streven ze namelijk naar zoveel mogelijk producten van lokale ondernemers. Het woonkamerachtige café is een gezellige ontmoetingsplek, waar al het goede uit de buurt samenkomt. Zo beschikt Hooi over een eigen moestuin, komen de desemboterhammen van bakker Menno en hebben ze hun eigen eerlijke koffieblend. De producten maken weinig kilometers en Hooi ondersteunt hiermee lokale ondernemers.

Hooi is zo’n hotspot waar je de hele dag kunt neerstrijken. Vroege vogel? Zodra de zon opkomt, kun je er terecht voor warme havermout, knapperige croissants en een vers gelegd eitje van een blije kip. Ook met een dieet heb je voldoende keuze, bijvoorbeeld uit een stuk glutenvrij kokosbananenbrood, sojayoghurt met fruit en noten of een vegetarische salade. Speciaal voor sportievelingen zijn er de vezelrijke overnight oats met rood fruit, banaan, havervlokken, lijnzaad en kokosmelk of een smoothie met groente en fruit. En geef toe: alleen daarvoor zou je al naar de sportschool gaan.

POPOCATEPETL THE MEXICAN UTRECHT, NOBELSTRAAT 163

Popocatepetl

Popocatepetl aan de Nobelstraat heeft begin dit jaar een ware metamorfose ondergaan. De bekende Mexicaanse invloeden hebben nu plaatsgemaakt voor een eigentijds, warm en sfeervol Latijns interieur. Bij binnenkomst kom je terecht in een ware Mexicaanse oase gecombineerd met een hedendaags design. Aan de wand hangt een muur vol met hoefijzers (symbol voor geluk), tropische stoelen, veel plantjes en gezellige lampjes die het nog eens extra gezellig maken. Uren vliegen naar Mexico hoeft dus niet meer, het Mexicaanse gevoel zit hier gewoon om de hoek. Niet alleen het interieur bij Popocatepetl heeft een transformatie ondergaan, ook de menukaart is weer up-to-date en voldoet aan alle moderne verwachtingen. Meer verfijnde gerechten, bites to share, een nieuwe lunchkaart en een uitgebreide drankenkaart, lees COCKTAILS, Yesss! Het vernieuwde restaurant biedt voor ieders wat wils. Naast de perfecte restyling van het menu en het interieur, staan klassiekers zoals nacho’s, faijtas én tortilla’s nog steeds op de kaart.

BROEI, OOSTERKADE 24

Broei

Net buiten Ledig Erf, aan de knusse Oosterkade, vind je BROEI. BROEI herken je aan het leuke terras met houten bankjes, net wat verstopt achter de straat. Bij binnenkomst zie je stoelen, banken en tafeltjes van verschillende materialen. Op de wanden hangen rekken vol groen en andere decoratie. Bloempotjes vormen de gereserveerd-bordjes en er hangt een groot krijtbord met het menu. Achter in het restaurant vindt je een grote, open keuken. Dit alles zorgt voor een gezellige en creatieve uitstraling.

De creativiteit beperkt zich niet tot het interieur. BROEI wil laten zien dat je met vegetarisch eten veel kanten op kunt. Door te werken met seizoensproducten uit de regio willen ze mensen verassen. Wanneer je de kaart bekijkt, zie je allerlei lekkere en bijzondere combinaties, van ontbijt tot diner. Denk bijvoorbeeld aan een cajun bloemkoolsteak met geblakerde puntpaprika, bataat, chipotle hotsauce, gebakken little gem en rode ui of shakshuka, een Noord-Afrikaanse tomatenstoof. En het leuke is dat alles huisgemaakt is!

DE KOEKFABRIEK, SCHOUTENSTRAAT 7

De Koekfabriek

Als je in Utrecht woont, ben je er vást al eens koekjes wezen kopen of proeven, en zo niet, dan wordt dat hoog tijd. Want De Koekfabriek is niet zomaar een bakkerij of een café: in de bakkerij van De Koekfabriek werken mensen met een verstandelijke beperking: de Koekenbakkers. Zij hebben bij De Koekfabriek een leuke werkplek, ze staan er midden in de maatschappij én ze leren er ontzettend lekkere koekjes bakken. Sinds kort is de bakkerij verhuisd van ver buiten het centrum naar de Schoutenstraat aan de Neude. Lekker dichtbij dus! En dat is handig, want bij de bakkerij kun je alle verschillende soorten koekjes kopen.

LE JARDIN, MARIAPLAATS 42

Le Jardin

Een beetje verscholen op het Mariaplein in Utrecht, op loopafstand van het station, vind je sinds 2015 hotel, bloemist maar bovenal restaurant Le Jardin. Op culinair gebied een enorme aanwinst voor Utrecht. Voor de kleurvolle gerechten laat het restaurant zich inspireren door de traditionele Franse brasserie.

Hou je van goed eten en ben je op zoek naar iets bijzonders, dan is Le Jardin dus een absolute must. Als de temperatuur het toelaat, zit je er heerlijk knus op het terras, waar ’s avonds de fakkels aangaan. En dankzij het donkerblauwe interieur van het restaurant, het vele groen, de open haard én de plantenkassen (met verse kruiden) tussen de tafels, heb je binnen ook altijd een gezellig tafeltje te pakken. Zodra Lars (algemeen directeur bij Le Jardin en gastheer) aan je tafeltje verschijnt, weet je dat je in goede handen bent. Hij neemt alle tijd om je vol passie te vertellen over de wijnen en waarom die perfect passen bij het gerecht. En als je met net zoveel passie geniet van die gerechten, kan je avond niet meer stuk.

KANTIEN, RAVELLAAN 96

Kantien

Verwacht bijzondere, veelal Hollandse ingrediënten en gedurfde combinaties. Ieder bord is werkelijk een pláátje en bijna zonde om je mes in te zetten. Mijn vega hoofdgerecht was de winnaar van de avond: een zacht gegaard ei, wilde spinazie met zwarte knoflook, gekonfijte aardappel met mosterd, gebakken cantharellen, zoetzure pompoen en magenta melde. Met dit oordeel was de carnivoor die tegenover me zat het overigens niet eens. Hij had een runderhalvemaan vooraf en daarna in tomaat gestoofde kalfswang. Deze ingrediënten klinken je misschien wat vreemd in de oren, maar ze weten er bij Kantien iets overheerlijks van te maken. Aan de uiterste rand van Oog in Al zit Kantien. In een oud kantoorgebouw aan de Ravellaan, op de plek waar hiervoor een kantine van de gemeente zat, kun je lunchen, borrelen en dineren. Alles met een Hollands tintje.

MOTHER GOOSE, GANZENMARKT 26

Mother Goose

Mocht je op zoek zijn naar een uniek hotel gelegen in het centrum van Utrecht, zoek dan niet verder! Mother Goose is hét hotel voor een perfect weekendje weg of voor doordeweeks. Met 23 unieke kamers gelegen op meerdere levels, waarvan sommige uitzicht hebben op de Dom, biedt Mother Goose the perfect staycation aan de Ganzenmarkt in hartje stad. Alle levels beschikken over vier verschillende kamertypes; Small Mother Goose, Medium Mother Goose, Large Mother Goose en de Mother Goose Suite. Wij hadden de eer om in de Mother Goose Suite op de Black Goose Floor te slapen. Eerlijk is eerlijk: zo’n mooie kamer hebben wij nog nooit gehad! Het design, het uitzicht op de Domtoren, een groot bad en een fantastisch groot bed om in te slapen. Mother Goose is met stip het beste hotel in Utrecht om te overnachten. Niet alleen de kamers zijn op en top, de locatie is ook perfect en er is genoeg te doen in de buurt. Zo beklommen wij de Domtoren voor een rondleiding en zagen wij een prachtig uitzicht over de hele stad.

HUTSPOT, VINKENBURGSTRAAT 19BIS

Hutspot

Na twee winkels en een bar (Bar Hutspot) in Amsterdam, is het vernieuwende concept van Hutspot dat nu ook in Utrecht te vinden. It’s all about bijzondere en eye-catching kleding, tassen, sieraden, zonnebrillen en andere toffe spullen. Hutspot heeft oog voor vakmanschap en dit zie je terug in de vormgeving en afwerking van al het moois in de schappen. De makers zijn kleine (of minder kleine), startende en creatieve ondernemers. Zo hebben Scandinavische designers, maar ook veel Nederlandse creatieven hun waar uitgestald. Je vindt er bijvoorbeeld sieraden van By1oak, planten in een afgesloten pot van Pikajar en kleding van Jutka en Riska. Dit lokale element maakt het wat ons betreft een nóg hottere spot.

Speciaal voor Metro brengt Nick (30) van Hotspotjes.nl elke vrijdagmiddag (vrijmibo-tijd!) de leukste hotspots van Nederland in kaart waar je samen met je vrienden of collega’s het weekend in kan luiden. Altijd op loopafstand van een station, zodat je na dat borreltje of hapje teveel gelijk in de dichtstbijzijnde trein kan springen.

BEKIJK OOK


love
user_103eddb81edeaa29707c04defcf36a31baf79084_avatar

Views

100+

Likeability of 5

Camera videoKorea is de vleeshemel

Korea staat bekend om de barbecue

Foto van 'Maartje Hensen'

6 SEP 2017

Goddank zijn we geen vegetariër. Ik word er vaak van verdacht vegetariër te zijn. Schijnbaar werken mijn bleke huid en dat ik op vrouwen val niet mee. Ik heb het geprobeerd, mijn moeder heeft me een tijd enkel vegetarisch eten voorgeschoteld, maar ik hou simpelweg teveel van vlees. En Korea is de vlees-hemel. Je ontkomt er niet aan: het is overal.

Korea staat namelijk bekend om de barbecue. Met spek, heel veel spek. Al snel komen wij erachter dat de Koreaanse barbecue in veel vormen en maten bestaat. De eerste avond eten wij Koreaanse barbecue in gehaktvorm. Een paar dagen later worden er dikke lappen spek bereid – en geknipt – voor ons in een restaurant. Een andere keer zijn de lappen weer dunner en moeten we het zelf grillen. We worden door onze couchsurfing host en onze Koreaanse vriendin Melody meegenomen naar de beste lokale restaurants en eten tot we ontploffen.

Ook vertellen onze Koreaanse vrienden over de Koreaanse gebruiken bij het eten. Vorige week vertelde ik jullie over de strikte hiërarchie in Korea. Zoals de hele cultuur doordrongen is van die hiërarchie, zo is dit ook te merken bij het eten. Weet je nog dat de oudste man of de baas het meeste gezag verdient? Dat heeft tot gevolg dat iedereen jonger dan de oudste man tijdens een maaltijd zijn arm moet ondersteunen met zijn andere wanneer ze een glas bijschenken. Vervolgens moeten ze opletten dat ze bij een ‘proost’ hun glas lager houden dan de oudste man en in geen geval de oudste man aankijken. Verder moet de jongste aan tafel al het vlees bereiden (grillen, knippen en serveren). En uiteindelijk betaalt de oudste man de rekening, dat dan wel weer.

Tijdens de Koreaanse barbecue ontdekken we niet alleen het lekkere vlees en de strikte gebruiken. We ontdekken ook de heerlijke bijgerechten. En die zijn gratis! De Nederlander in ons wil er zoveel mogelijk uithalen, dus we eten zoveel mogelijk Kimchi en bestellen wel vijf extra porties. De dag daarna genieten we nog een keer van de kimchi-luchten...

Naast Koreaanse barbecue heeft Korea ook ander goddelijk eten. We ontdekken het Koreaanse street food. Onze favoriete drie zijn hotteok, bindatteok en tteokbokki. Hotteok is een zoete pannenkoek met bruine suiker, honing, pijnboompitten en kaneel. Bindatteok is een hartige mungboon (waar taugé de ontkiemde versie van is) pannenkoek met groenten. Tteokbokki is plakkerige rijst die in een pittige rode saus wordt bereid. Daarnaast is chimaek populair in Korea: kip en bier. Je kunt de KFC-achtige gefrituurde kip laten bezorgen waar je maar wil! In een park? Aan het water? Het kan allemaal! Wij hebben ervan zitten smullen bij de fonteinbrug van Seoul.

Het mag duidelijk zijn dat we hebben genoten van het Koreaanse eten, en dan vooral het vlees. Maar weet je wat grappig is? Vlees was oorspronkelijk niet de basis van een maaltijd! Sterker nog: Korea had een agrarische cultuur waarbij groente de basis was. Vlees speelde geen grote rol of was te duur. Dit is ook de reden waarom varkensvlees zo populair is in Korea: het is het goedkoopst. Koeienvlees wordt gezien als het beste vlees, maar is ook het duurste.

Zit je al te watertanden na dit verhaal? Bekijk dan ook onze eet-video!

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan en Korea! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com!

BEKIJK OOK


love
user_02afefab03ed81365bcb1ee1656b5c5a8f540260_avatar

Views

100+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Verander jouw smartphone in een Star Wars lightsaber

Foto van 'Anke Horstman'

5 SEP 2017

Star Wars fan of niet, dit moet je eens geprobeerd hebben! Lenovo brengt realiteit en de virtuele wereld nog dichter bij elkaar dankzij ‘Jedi Challenges’. Verbeter je eigen Jedi-talenten dankzij Augmented Reality, een aantal beacons en een controller. Het is nog toffer dan je denkt!

Lenovo ft. Disney

Lenovo en Disney hebben de handen ineen geslagen om jou Star Wars te laten ervaren op een next level manier. Zelf zegt Lenovo daar over: "Met Star Wars: Jedi Challenges, brengen Lenovo en Disney Star Wars naar fans op een manier waarover ze voorheen alleen maar konden dromen. Augmented Reality was altijd een belangrijk onderdeel van Star Wars en het is dan ook spannend om deze belangrijke momenten tot leven te brengen door Lenovo’s technologie samen te brengen met Disney’s storytelling."

Allemaal leuk en aardig natuurlijk... Maar misschien wel wat abstract omschreven. Het is daarom een must om onderstaand filmpje even te kijken. Echt, doe het even. Beter dan dat, valt het eigenlijk niet uit te leggen.

Gaaf toch? Dit gaat wel wat verder dan gamen met een console vanaf je bank!

Een nieuw karakter

Lenovo en Disney hebben meerdere niveaus aan levensechte gameplay ontwikkeld. Om de speler tijdens deze reis te begeleiden, introduceert Jedi Challenges een nieuw Star Wars personages: de Archivist. De Archivist geeft spelers instructies in de mogelijkheden van de Force en met behulp van de kennis van de Jedi. Gebruikers kunnen hun lightsaber-vaardigheden perfectioneren door de strijd aan te gaan met de dark side, legers in gevechtsmissies aan te sturen om de Empire te verslaan en hun tegenstanders in Holochess te slim af te zijn.

Het Jedi Challenges pakket omvat een Lenovo Mirage AR-headset, lightsaber controller, tracking beacon en uren aan Star Wars-gameplay. Zet jouw iPhone of Android toestel in de AR-bril, zet de juiste apps aan, en gaan met die banaan! – of lightsaber, wat jij wilt.

Beschikbaarheid en prijzen

Star Wars: Jedi Challenges is te koop vanaf november te koop voor een prijs van 299 euro. Het is onderdeel van Force Friday II; de wereldwijde lancering van nieuwe Star Wars-producten. Jedi Challenges is dit najaar beschikbaar en is nu beschikbaar voor pre-order op de website van Lenovo en bij lokale retailers.

Over techgirl Anke

Anke Horstman

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. Techgirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Volgende week dinsdag staat Anke weer voor je klaar in de Metro-app met de leukste TechOnderweg-tips!


Views

15

Likeability of 5

Camera videoHet is toch onmogelijk dat jullie vriendinnen zijn?!

Foto van 'Maartje Hensen'

30 AUG 2017

Hoe kunnen jullie vriendinnen zijn? Dat is dé vraag van de Koreanen die we ontmoeten. Wij snapten er de eerste keer niks van, hoezo zouden wij geen vrienden kunnen zijn? Dus grappen we: 'alle lange en blonde meiden zijn verplicht vrienden te zijn'. Maar als ook onze Koreaanse vriendin de vraag krijgt 'hoe kan jij Westerse vriendinnen hebben?' begrijpen we dat Koreanen onze relatie echt niet snappen…

Mede dankzij deze vraag duiken we de Koreaanse cultuur in. Met hulp van onze couchsurfing hosts in Seoul komen we achter de strikte hiërarchie-structuren van de Koreaanse cultuur. Zo hebben ze bizarre eet-regels (daarover volgende week meer), maar het belangrijkste aspect van de hiërarchie: leeftijd.

Leeftijd bepaalt je status in de maatschappij. Hoe ouder je bent, hoe meer gezag je hebt. Hoe jonger je bent, hoe beleefder je moet zijn. Respect voor ouderen is in Korea werkt heel anders dan in Nederland. Waar Nederlanders er soms niet eens over twijfelen om op te staan voor een 65-plusser, staan Koreanen al op voor iemand die maar een paar jaar ouder is.

En het blijft niet bij opstaan in de metro of trein, het zit ook in de Koreaanse taal. Vergelijkbaar met het je/u gebruik in Nederland, maar dan strikter. Je spreekt een vreemde altijd met ‘u’ aan en je hebt pas toestemming om ‘je’ te zeggen als je 100 procent zeker weet dat iemand jonger is dan jij.

Om de leeftijd-scheiding makkelijker te maken hebben ze iets slims bedacht: iedereen wordt op dezelfde dag een jaar ouder. Namelijk met nieuwjaar. Zodra je geboren wordt, ben je één, en met het nieuwe jaar word je twee. Zo is iedereen uit 1995 nu drieëntwintig, ongeacht of je in januari of december bent geboren.

En zo zit je gezellig met al je leeftijdsgenoten in je leerjaar op school. En zo ontstaat de prangende vraag van de Koreanen die we ontmoeten: hoe kunnen jullie vriendinnen zijn, als jullie niet één, maar TWEE jaar in leeftijd verschillen? Het lijkt ze te ontgaan dat er andere systemen kunnen bestaan dan die van hen. Na wat navraag blijken Koreanen van verschillende leeftijden wel met elkaar te kunnen daten, dus dat zou een antwoord kunnen zijn op de vraag. Maar we waren al ‘gewoon’ vriendinnen voordat we gingen daten.

Dus we leggen uit dat we in Nederland een ander schoolsysteem hebben, waardoor we niet alleen met jongere en oudere kinderen in de klas kunnen zitten, maar ook buitenschoolse activiteiten kunnen doen waarbij we kinderen van een andere leeftijd kunnen ontmoeten. En zo vertellen we dat we tijd hadden voor een bijbaantje, waar we elkaar leerde kennen. Tijd buiten school bestaat ook niet in Korea, dus het was nogal wat om te bevatten.

En dat onze Koreaanse vriendin Melody – die ik ken van mijn semester studeren in Amerika – Westerse vrienden had, vond de taxichauffeur ook onbegrijpelijk. Ook hij vergat dat er een wereld is buiten Korea en dat er opties zijn om naar het buitenland te gaan om te studeren.

We vragen ons dan ook af wat alle mensen in de restaurants dachten toen we met onze couchsurfing hosts – twee Koreaanse oudere mannen – zaten te dineren in tentjes waar normaal geen toerist komt. Een oudere Koreaanse man, met niet één, maar twee jonge, witte, lange, blonde meiden?!

OVER DE REISMEISJES

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan en Korea! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com!

BEKIJK OOK


love
user_02afefab03ed81365bcb1ee1656b5c5a8f540260_avatar

Views

200+

Likeability of 5

Sextoys welkom op Berlijns tech-evenement

Mysteryvibe | Crescendo

Foto van 'Anke Horstman'

29 AUG 2017

De IFA, oftewel Europa’s grootste gadgetbeurs, staat weer op het punt te beginnen. Op 30 en 31 augustus loopt Berlijn vol met nerdy tech journalisten die als eerste willen schrijven over Samsung’s, Sony’s en LG’s onthullingen. Dat gaat meestal over brave innovaties, zoals smartphones en activity trackers. Maar zoiets als MysteryVibe... dat is wel even heel andere koek voor de (voornamelijk) mannelijke tech journo’s.

MysteryVibe is gespecialiseerd in genotsspeeltjes en is het eerste en enige bedrijf uit de sekstechsector met een booth op de IFA. En dat is best bijzonder, want bedrijven in deze branche werden tot op heden niet toegelaten voor het exposeren van hun producten. Vreemd toch?

Tijdens het Berlijnse tech evenement toont MysteryVibe zijn flexibele vibrator: Crescendo. Het ergonomisch ontworpen seksspeeltje is flexibel naar het lichaam van de gebruiker te vormen. Met de bijbehorende app zijn talloze vibratiepatronen te downloaden voor een gepersonaliseerde genotservaring. Kijk, als dat geen technologische vooruitgang is!

Mysteryvibe | Crescendo

Taboe doorbreken

Met de aanwezigheid op de IFA hoopt MysteryVibe het bestaande taboe op seksspeeltjes te doorbreken. Ook het gesprek over de rol van technologie in de slaapkamer en binnen relaties moet hiermee gestimuleerd worden.

“Seks en genot zijn een natuurlijk onderdeel van ieders leven en zouden wat ons betreft dan ook veel meer mainstream mogen zijn”, zegt Stephanie Alys, medeoprichtster en Chief Pleasure Officer bij MysteryVibe. “Onze deelname aan de IFA is een goede eerste stap in het realiseren hiervan. We zijn dan ook erg verheugd dat IFA de revolutie omarmt, die momenteel in de sekstechbranche plaatsvindt.”

Wat ik er zelf van vind?

Vertelde ik een tijd terug dat ik een tech blogger was, dan grapten 'ze' wel eens of ik dan vooral sextoys testte. Ha ha, (not) goed bedacht!. Een vrouw van (toen nog) 24, die over tech schrijft... voor sommigen leek het haast een optelsom. Dat is niet per se mijn expertise trouwens: van oorsprong ben ik hifi journalist, maar probeer dat dan nog eens uit te leggen.

Desalniettemin ben ik ontzettend blij met het nieuwe geluid in de tech wereld. Gaan we nu eindelijk serieus doen met z’n allen? Of blijven we lekker giechelen? Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen heeft één of meerdere seksspeeltjes in haar bezit, dus ik snap de ophef zelf niet zo. Ik snap ook niet waarom de IFA zolang met de toelating heeft gewacht, maar dat is weer een andere discussie.

Ook ik ga dit jaar weer naar Europa’s grootste tech beurs. Sterker nog: wanneer je dit artikel leest, zit ik al in Berlijn, om me voor te bereiden op al het moois wat komen gaat. Hashtag NerdAlert, in hart en nieren. MysteryVibe staat trouwens ook op de bezoek-lijst (net als zestig andere fabrikanten). Ik hoop dat ze weten te imponeren!

Volg me de komende dagen voor live verslaggeving van de beurs via @TechGirlNL op Twitter, Instagram of Facebook!

Over Techgirl Anke

Techgirl.nl is dé technologie website voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. Techgirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl.

Volgende week dinsdag staat Anke weer voor je klaar in de Metro-app met de leukste Tech tips!

BEKIJK OOK


like
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

200+

Zzzzzzen met deze 5 chillgeluiden

Foto: Matthew Bennett | Unsplash

Foto van 'Lisa en Shirah'

28 AUG 2017

Geluiden kunnen een grote invloed hebben op hoe je je voelt. Met muziek of natuurgeluiden waan je je even in een andere wereld; hallo ontspanning! Dus pak je oortjes of koptelefoon erbij en geniet van deze 5 zengeluiden op de vroege maandagmorgen.

1. Regen of een waterval

Misschien moet je er nu nog niet aan denken, maar stel je voor dat je knus binnen zit met een kopje thee of warme chocolademelk. Als je naar buiten kijkt, zie je dat het regent dat het giet. Het geluid van tikkende regen en water dat maar blijft stromen, brengt je tot rust. Er bestaan zelfs apps met alleen maar regengeluiden. Eén van de populairste is ‘Rainy Mood’.

In plaats van regen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een waterval als achtergrondgeluid.

2. Vogels

Geen fan van water, maar wel een natuurgek? Kijk dan of je zen wordt van vogelgeluiden. Met zingende vogels op de achtergrond lijkt het net alsof je aan het kamperen bent. En nee, je hoeft hiervoor niet middenin het bos te zitten of buiten de stad te wonen, je kunt namelijk ook gewoon deze video aanzetten:

Tip: als je vaak in de stad bent, probeer dan eens op vogelgeluiden te letten. Je zult merken dat het een simpele manier is om jezelf tot rust te brengen als je even genoeg hebt van de drukte. Ook maakt het je bewust van het feit dat de natuur dichterbij is dan je denkt.

3. Natuurgeluiden én klassieke muziek

Heb je liever meer variatie? Johnie Lawson is op YouTube bekend geworden met zijn ontspannende natuurvideo's. Dat de natuur ontspannend werkt, weet deze man maar al te goed. Het is dan ook behoorlijk knap als je niet in slaap valt wanneer je zijn video's bekijkt. Lawson heeft ook een meer exotische playlist: natuurgeluiden gemixt met klassieke muziek. Het resultaat is verrassend en superzen.

4. Japanse muziek

Een stapje verder van huis is Japanse muziek. Deze muziek kenmerkt zich door de bamboefluit, oftewel de ‘shakuhachi’. De fluit geeft een bijzonder geluid, dat ook tijdens meditaties wordt gebruikt. Omdat alleen het geluid van deze fluit best heftig is, vind je hier een filmpje dat je het gevoel geeft alsof je je in een prachtige Japanse tuin bevindt.

5. De zee

Het geluid van wind, golven die breken en kwetterende meeuwen. Er is weinig zo rustgevend. Het strand is voor veel mensen niet voor niets dé plek om even uit te waaien en je hoofd leeg te maken. Met deze video waan je je even op het strand, zonder dat je nog dagen zandkorrels in huis vindt.

Over Zenzoekers

Wij, Lisa en Shirah, schrijven voor Metro over de 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen in het openbaar vervoer met mindfulness, meditatie en yoga. En nee, dat hoeft echt niet zweverig te zijn! Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen.

Volgende week maandag staan Lisa & Shirah weer vroeg voor je klaar met meer zen-tips!

BEKIJK OOK


Views

100+

Likeability of 5

Voor koffiejunkies: 7 koffietentjes in Amsterdam

Marie Stella Maris

Foto van 'Nick Visser'

28 AUG 2017

Voor de meeste mensen is koffie hét genietmoment van de dag. De dag eerst relaxed beginnen voordat de drukke (werk)dag weer begint, of na het eten nog even nagenieten met koffie en het liefst met een stukje gebak. Speciaal voor Metro heeft Hotspotsjes.nl zeven koffietentjes in Amsterdam bezocht die je echt eens moet proberen. Van cake tot een tof interieur, dit zijn dé hotspots voor koffie die jij niet wilt missen!

FILTER | VALKENBURGERSTRAAT 124

Filter is een bijzonder koffiehuis dat in een paar jaar is door gegroeid tot een prachtige lunchzaak aan de drukke Valkenburgerstraat. In eerste instantie zou Filter alleen een ontbijtzaak worden, maar nu is Filter veel meer. Hier kan je terecht voor ontbijt, lunch, werkplekken, goede koffie én een relaxte sfeer.

COFFEECONCEPTS | JACOB OBRECHTSTRAAT 5

CoffeeConcepts

Alsof je de huiskamer instapt die je zelf zou willen hebben; zo voelt het als je bij CoffeeConcepts naar binnen stapt. Er wordt heerlijke koffie geserveerd, verse fruity sapjes en ze hebben ook een leuke kaart om even lekker wat te eten. CoffeeConcepts is de ideale plek om even lekker je krantje te lezen, een beetje te werken of om bij te kletsen met je vriendinnen.

STEK | WIBAUTSTRAAT 95

Stek

Stek zit op de kruising met de Eerste Oosterparkstraat en is echt een aanrader. De eigenaressen Harriet & Liselotte hebben een passie voor goed eten. Bijna alles wordt hier dan ook zelf gemaakt, tot het koekje bij de koffie aan toe. De inrichting is rauw, industrieel, helemaal hip, maar geeft je toch een warm gevoel. Een donkere bar met knalgele barstoelen, Perzische tapijten oude schoolstoeltjes, grote lampen aan het plafond, het staat, ligt en hangt allemaal bij Stek. Het ziet er te gek uit!

BACK TO BLACK | WETERINGSTRAAT 48

Back to Black aan de Weteringstraat is een specialty coffeebar en concept store in één. In huiskamer sferen geniet je hier van de lekkerste fairtrade koffie. Bij de koffiebar hangt een groot bord met de verschillende soorten koffie verdeeld over twee categorieën: Back to Black en Back to White. Zwarte koffie en koffie met verschillende soorten melk.

Mocht je hier zijn, treed dan een keer buiten je comfortzone en bestel iets anders dan dat je gewend bent. Wij lieten zelf zonder probleem de gebruikelijke suiker staan.

BETER & LEUK | EERSTE OOSTERPARKSTRAAT 91

Beter en Leuk

Met bijzonder veel trek schoven wij aan voor een vegetarische lunch bij Beter & Leuk op de Eerste Oosterparkstraat in Oost. De zaak zit vaak helemaal vol en in de open keuken wordt hard gewerkt. Er is veel te zien en dat trok ook direct onze aandacht. Verschillende kleine ondernemingen verkopen hier hun spulletjes. Van kleding tot kaarten en meer! Het idee achter Beter & Leuk is duidelijk. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische seizoensproducten van plaatselijke leveranciers om zo de beste vegetarische, veganistische én glutenvrije producten op tafel te zetten. Uiteraard kan je naast al het vegetarische geweld ook gewoon terecht voor en bakje koffie.

CLUBKOFFIE | KRUGERPLEIN 2

Grote fan van goed gebouwde clubsandwiches en verse koffie? Dan moet je een bezoekje brengen aan lunchroom Clubkoffie, gevestigd aan het Krugerplein in Oost. Deze lunchroom is gespecialiseerd in lekkere clubsandwiches en koffie. Als je binnenkomt zie je op de grond een lijn met de tekst “Stand-up espresso zone”. Wie haast heeft of het lekker vindt kan bij Clubkoffie voor 2 euro een shotje koffie bestellen. Klinkt gek in de oren, maar in Italië schijnt het heel normaal te zijn. Clubkoffie is ook de eerste zaak in Nederland die een stand-up espresso heeft, bestellen dus!

MARIE STELLA MARIS | KEIZERSGRACHT 357HS

Zodra je binnenkomt zie je gelijk dat het merk meer dan alleen water bevat. Marie-Stella-Maris heeft een uitgebreide verzorgingslijn uitgebracht waaronder handzeep, oliën, bodylotions, maar ook geurkaarsen en roomspray! Elke zaterdag en zondag kun je onder de winkel terecht voor een kop koffie, thee of natuurlijk, water!

Het is erg knus en er staat een zeer indrukwekkend koffiezetapparaat waar het personeel graag hun kunsten op vertoont.

Over Hotspotjes

Speciaal voor Metro brengt Nick (30) van HotSpotjes.nl elke vrijdagmiddag (vrijmibo-tijd!) de leukste hotspots van Nederland in kaart waar je samen met je vrienden of collega’s het weekend in kan luiden. Altijd op loopafstand van een station, zodat je na dat borreltje teveel gelijk in de dichtstbijzijnde trein kan springen.

BEKIJK OOK


love
user_103eddb81edeaa29707c04defcf36a31baf79084_avatar

Views

100+