Likeability of 6

Dé hotspots voor gin-tonics, bier en bites

Foto van 'Maico Barneveld'

Maico Barneveld

11 AUG 2017

FriYAY! Na een week hard werken, is het tijd voor ontspanning, een borrel (of twee), bites en pasjes maken op de dansvloer van een van de leukste vrijmibo-plekken van het land! Nick van Hotspotjes.nl ging deze week weer op zoek naar de leukste vrijmibo-hotspots. Cheers!

KLEIN BERLIJN, UTRECHT

Klein Berlijn

Hoewel de locatie van Klein Berlijn nieuw is, is het café dat niet. Enkele jaren geleden startte Klein Berlijn in het oude industriegebied bij Rotsoord als buurman van Tivoli de Helling met een heerlijk terras aan de Vaartsche Rijn. Vanwege de nieuwbouwappartementen verhuisde Klein Berlijn naar de overkant. Gelukkig nog steeds midden in de opkomende wijk Rotsoord, die wel een leuke hotspot kon gebruiken.

In het net geopende frisse pand wil het café ‘een creatieve vrijplaats creëren voor muziek, theater, dans en DJ’s, waar vernieuwing en talent de boventoon voeren’. Dit doen ze door een waslijst aan leuke activiteiten te organiseren, waardoor je er eigenlijk van maandagochtend tot zondagavond terecht kunt. Echt een buurtcafé dus.

Helling 22 | 25 min lopen vanaf Utrecht CS

KROAST, AMERSFOORT

Kroast

Restaurant Kroast zit gevestigd in het meest creatieve gedeelte van de stad, namelijk ‘de Nieuwe Stad’ vlak naast de Eem. Bij Kroast valt de moderne industriële inrichting gelijk op, net als de vele planten, de lampen die her en der het plafond versieren, een open keuken en een soort van huisjes met een ijzeren frame. De inrichting zorgt voor een warme en gezellige setting. Kroast is een all-day concept waar je van het ontbijt tot en met de borrel terecht kan.

Kortom, wij worden blij van Kroast, een plek waar je even herinnerd wordt aan een fijne reis die je hebt gemaakt dankzij de wereldgerechten die ze serveren en de fijne huiselijke sfeer die er hangt. Ook het grote buitenterras ziet er uitnodigend uit, dus hier komen wij binnenkort nog eens terug voor een borrel in de zon!

Kleine Koppel 36 |15 min lopen vanaf Amersfoort CS

SOI66, AMSTERDAM

Ben je in Oost op zoek naar een goede plek om te borrelen en/of te eten dan ben je bij SOI 66 aan het juiste adres.

Ben je gin-tonic fan? Dan kun je bij SOI 66 op donderdag, vrijdag en zaterdag je hart ophalen. Een Thai Gin & Stormy bestel je dan voor 226 bath. Dat is omgerekend nog geen 6 euro. Heb je op maandag geen zin om te koken? Dat hoeft ook helemaal niet! Op maandag is het budget night bij SOI 66. Dan kun je tussen 17:30 en 20:00 voor 10 euro een curry en een Thais biertje bestellen. Ons kun je niet gelukkiger maken.

Oranje-Vrijstaatkade 66 | 6 min lopen vanaf Station Amsterdam Muiderpoort

DE BAJES, AMSTERDAM

In de avond heb je bij de De Bajes keuze uit minimaal 15 verschillende gins, 40 speciaal bieren en een topselectie aan spirits en cocktails. De selectie aan bar bites, bruschetta, charcuterie en zelfs Zeeuwse oesters maken het plaatje compleet. Van donderdag tot en met vrijdag kan je doorgaan op de fijnste geluiden van Amsterdams beste DJ’s, doordeweeks tot 01:00 en in het weekend tot 03:00 uur ’s nachts.

Het all-day eten en drink concept doet niet onder voor het visuele geweld, aan de muur is namelijk veel graffiti te zien.

De nachtelijk uren bij De Bajes zijn gevuld met fijne cocktails, speciaal bieren, bar bites en een wisselende dj-programmering.

Utrechtsestraat 11 | 20 min lopen vanaf Amsterdam Centraal

LOUIE LOUIE, AMSTERDAM

Louie Louie

Dat Oost steeds gezelliger wordt hoef ik jullie niet meer te vertellen, maar ik wil jullie wel graag vertellen over één van onze favoriete hang-outs: Louie Louie aan de Linnaeusstraat tegenover het Tropenmuseum.

Louie Louie is in één woord tof! Het interieur is prachtig. Het is een groot pand, maar door het gebruik van donkere kleuren en mooie materialen is er een hele knusse sfeer gecreëerd. Daarnaast is er een geweldig terras met grote picknicktafels en knusse hoekjes waar je lekker met je lover kunt borrelen.

De borrelkaart van Louie Louie is een feestje. Heerlijke kannen Sangria, veel Gin Tonics, Cocktails, mooie wijnen en lekkere biertjes. De keuze is echt reuze en daar houden we van.

Kortom, Louie Louie is een feestje. Er hangt een geweldige sfeer, de inrichting is on fleek en het eten is super goed. Wat kan je nog meer wensen? Wij zijn hier zeker vaker te vinden. LOUIE LOUIE is de parel van Oost en als je daar nog niet geweest bent, dan moet je heel snel die kant op!

Linnaeusstraat 11A | 9 min lopen vanaf CS Muiderpoort

Over Hotspotjes

Speciaal voor Metro brengt Nick (30) van HotSpotjes.nl elke vrijdagmiddag (vrijmibo-tijd!) de leukste hotspots van Nederland in kaart waar je samen met je vrienden of collega’s het weekend in kan luiden. Altijd op loopafstand van een station, zodat je na dat borreltje teveel gelijk in de dichtstbijzijnde trein kan springen.


lol
user_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avataruser_103eddb81edeaa29707c04defcf36a31baf79084_avataruser_678a19420495cd308a1890814370e1c3fec0faf3_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

69

Likeability of 5

8 x leuke must-visit hotspots van Utrecht

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

11 SEP 2017

Speciaal voor Metro bracht Hotspotjes een bezoek aan Utrecht om de allerleukste must-visit-hotspots voor jullie op een rijtje te zetten. Het gezellige centrum van de Domstad heeft namelijk zoveel leuke plekken dat je eigenlijk niet kunt kiezen; van fijne koffietentjes, ultieme diner-spots, shoppen tot slapen in een te gek hotel. Dit zijn onze favorieten die écht eens moet proberen! We love Utrecht!!

HOOI, BURGEMEESTER REIGERSTRAAT 24

Likeability of 5

Camera videoKorea is de vleeshemel

Korea staat bekend om de barbecue

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 SEP 2017

Goddank zijn we geen vegetariër. Ik word er vaak van verdacht vegetariër te zijn. Schijnbaar werken mijn bleke huid en dat ik op vrouwen val niet mee. Ik heb het geprobeerd, mijn moeder heeft me een tijd enkel vegetarisch eten voorgeschoteld, maar ik hou simpelweg teveel van vlees. En Korea is de vlees-hemel. Je ontkomt er niet aan: het is overal.

Korea staat namelijk bekend om de barbecue. Met spek, heel veel spek. Al snel komen wij erachter dat de Koreaanse barbecue in veel vormen en maten bestaat. De eerste avond eten wij Koreaanse barbecue in gehaktvorm. Een paar dagen later worden er dikke lappen spek bereid – en geknipt – voor ons in een restaurant. Een andere keer zijn de lappen weer dunner en moeten we het zelf grillen. We worden door onze couchsurfing host en onze Koreaanse vriendin Melody meegenomen naar de beste lokale restaurants en eten tot we ontploffen.

Verander jouw smartphone in een Star Wars lightsaber

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

5 SEP 2017

Star Wars fan of niet, dit moet je eens geprobeerd hebben! Lenovo brengt realiteit en de virtuele wereld nog dichter bij elkaar dankzij ‘Jedi Challenges’. Verbeter je eigen Jedi-talenten dankzij Augmented Reality, een aantal beacons en een controller. Het is nog toffer dan je denkt!

Likeability of 5

Camera videoHet is toch onmogelijk dat jullie vriendinnen zijn?!

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

30 AUG 2017

Hoe kunnen jullie vriendinnen zijn? Dat is dé vraag van de Koreanen die we ontmoeten. Wij snapten er de eerste keer niks van, hoezo zouden wij geen vrienden kunnen zijn? Dus grappen we: 'alle lange en blonde meiden zijn verplicht vrienden te zijn'. Maar als ook onze Koreaanse vriendin de vraag krijgt 'hoe kan jij Westerse vriendinnen hebben?' begrijpen we dat Koreanen onze relatie echt niet snappen…

Likeability of 5

Sextoys welkom op Berlijns tech-evenement

Mysteryvibe | Crescendo

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

29 AUG 2017

De IFA, oftewel Europa’s grootste gadgetbeurs, staat weer op het punt te beginnen. Op 30 en 31 augustus loopt Berlijn vol met nerdy tech journalisten die als eerste willen schrijven over Samsung’s, Sony’s en LG’s onthullingen. Dat gaat meestal over brave innovaties, zoals smartphones en activity trackers. Maar zoiets als MysteryVibe... dat is wel even heel andere koek voor de (voornamelijk) mannelijke tech journo’s.

MysteryVibe is gespecialiseerd in genotsspeeltjes en is het eerste en enige bedrijf uit de sekstechsector met een booth op de IFA. En dat is best bijzonder, want bedrijven in deze branche werden tot op heden niet toegelaten voor het exposeren van hun producten. Vreemd toch?

Zzzzzzen met deze 5 chillgeluiden

Foto: Matthew Bennett | Unsplash

Foto van 'Lisa en Shirah'

Lisa en Shirah

28 AUG 2017

Geluiden kunnen een grote invloed hebben op hoe je je voelt. Met muziek of natuurgeluiden waan je je even in een andere wereld; hallo ontspanning! Dus pak je oortjes of koptelefoon erbij en geniet van deze 5 zengeluiden op de vroege maandagmorgen.

1. Regen of een waterval

Likeability of 5

Voor koffiejunkies: 7 koffietentjes in Amsterdam

Marie Stella Maris

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

28 AUG 2017

Voor de meeste mensen is koffie hét genietmoment van de dag. De dag eerst relaxed beginnen voordat de drukke (werk)dag weer begint, of na het eten nog even nagenieten met koffie en het liefst met een stukje gebak. Speciaal voor Metro heeft Hotspotsjes.nl zeven koffietentjes in Amsterdam bezocht die je echt eens moet proberen. Van cake tot een tof interieur, dit zijn dé hotspots voor koffie die jij niet wilt missen!

FILTER | VALKENBURGERSTRAAT 124