Likeability of 6

Bij vreemde mannen in de auto

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

28 AUG 2017

Daar staan we weer, met een grote lach op ons gezicht, onze duim omhoog en een handgeschreven bordje. Op het bordje staat iets in het Japans, Google Translate vertelde ons dat dat de tekens zijn voor de volgende stad. Niet veel later zitten we in een auto. Roxanne zit op de achterbank en fluistert licht gepanikeerd: "Maartje, kijk eens wat er naast me ligt!" Ik draai me om en schrik; er ligt een grote zaag op de achterbank. Help, bij wie zijn we nou weer in de auto gestapt?

Omdat Japan een duur land is, hebben wij als avontuurlijke backpackers besloten gratis door Japan te reizen: we gaan liften. Liften wordt vaak gezien als iets wat ‘echte’ backpackers doen. Tijdens een liftwedstrijd van onze studentenvereniging twee jaar geleden kregen we op de route van Amsterdam naar Lille constant te horen ‘dit doet toch niemand meer?’

Tijdens die liftwedstrijd – en die van het jaar daarna – kwamen we achter de pracht van liften: je ontmoet geweldig interessante mensen. Interessant in de goede en minder goede zin van het woord. We ontmoetten een ambitieuze projectaannemer die een schommel op een hoge toren in Amsterdam wilde bouwen, een super aardige hippie die ons meebracht in de auto waarmee hij een autorally in Engeland had gedaan, maar we kregen ook een aanbod om mee te mogen rijden voor, tja, een pijpbeurt.

In Japan krijg je geen pijpbeurt-verzoek. Daarvoor zijn ze te beleefd. Maar blijkbaar kan je dus wel zomaar in een auto van een vriendelijk-uitziende opa belanden met een zaag op de achterbank. En dat is misschien nog niet eens het gekste wat we meemaken. De vriendelijkheid van Japanners kennen geen grenzen – of misschien sparen ze allemaal karmapunten. Bijna iedereen die ons meeneemt, rijdt kilometers voor ons om, enkel om ons op een voordelige plek af te zetten.

De Japanners die ons meenemen zijn niet in een hokje te plaatsen: zoveel diversiteit. Zo rijden we mee met een vader en zijn 7-jarige zoon die een dagje gaan vissen, maar ook met twee giechelende, jonge meiden die op weg zijn naar het werk en ontzettend nieuwsgierig zijn naar onze smaak in mannen. Een man die ons oppikt onderweg naar de bar waar hij ’s avonds een traditioneel Japans instrument bespeelt, blijkt een monnik te zijn. Een andere jongen besluit op zijn vrije dag honderd kilometer te rijden voor ons en wil ons per se een beroemde brug laten zien. Ook worden we geholpen met liften door een man die actief mensen benadert om ons een lift te geven.

Maar het gekste van alles: een vrouw wordt door ons op de bon geslingerd, omdat ze illegaal voor ons is omgekeerd. Vervolgens past ze haar hele route aan, waardoor ze honderden kilometers verder naar het zuiden rijdt en niet naar het westen waar ze aanvankelijk heen zou gaan. Ze blijft ons ervan verzekeren dat het allemaal helemaal oké is en we sluiten de rit af met een hilarische selfie-met-filter-sessie.

Onze ervaringen zijn stuk op stuk fantastisch. We liften met 19 ritten een afstand van 1200 kilometer, van Sekigahara in het midden tot Nagasaki in het zuiden. En we weten nu al, we gaan dit vaker doen. Wie weet staan we binnenkort ergens in zuidoost Azië met ons duimpje omhoog en een brede lach op ons gezicht…

OVER DE REISMEISJES

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com!


likelove
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avataruser_02afefab03ed81365bcb1ee1656b5c5a8f540260_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

400+

Likeability of 5

8 x leuke must-visit hotspots van Utrecht

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

11 SEP 2017

Speciaal voor Metro bracht Hotspotjes een bezoek aan Utrecht om de allerleukste must-visit-hotspots voor jullie op een rijtje te zetten. Het gezellige centrum van de Domstad heeft namelijk zoveel leuke plekken dat je eigenlijk niet kunt kiezen; van fijne koffietentjes, ultieme diner-spots, shoppen tot slapen in een te gek hotel. Dit zijn onze favorieten die écht eens moet proberen! We love Utrecht!!

HOOI, BURGEMEESTER REIGERSTRAAT 24

Likeability of 5

Camera videoKorea is de vleeshemel

Korea staat bekend om de barbecue

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 SEP 2017

Goddank zijn we geen vegetariër. Ik word er vaak van verdacht vegetariër te zijn. Schijnbaar werken mijn bleke huid en dat ik op vrouwen val niet mee. Ik heb het geprobeerd, mijn moeder heeft me een tijd enkel vegetarisch eten voorgeschoteld, maar ik hou simpelweg teveel van vlees. En Korea is de vlees-hemel. Je ontkomt er niet aan: het is overal.

Korea staat namelijk bekend om de barbecue. Met spek, heel veel spek. Al snel komen wij erachter dat de Koreaanse barbecue in veel vormen en maten bestaat. De eerste avond eten wij Koreaanse barbecue in gehaktvorm. Een paar dagen later worden er dikke lappen spek bereid – en geknipt – voor ons in een restaurant. Een andere keer zijn de lappen weer dunner en moeten we het zelf grillen. We worden door onze couchsurfing host en onze Koreaanse vriendin Melody meegenomen naar de beste lokale restaurants en eten tot we ontploffen.

Verander jouw smartphone in een Star Wars lightsaber

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

5 SEP 2017

Star Wars fan of niet, dit moet je eens geprobeerd hebben! Lenovo brengt realiteit en de virtuele wereld nog dichter bij elkaar dankzij ‘Jedi Challenges’. Verbeter je eigen Jedi-talenten dankzij Augmented Reality, een aantal beacons en een controller. Het is nog toffer dan je denkt!

Likeability of 5

Camera videoHet is toch onmogelijk dat jullie vriendinnen zijn?!

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

30 AUG 2017

Hoe kunnen jullie vriendinnen zijn? Dat is dé vraag van de Koreanen die we ontmoeten. Wij snapten er de eerste keer niks van, hoezo zouden wij geen vrienden kunnen zijn? Dus grappen we: 'alle lange en blonde meiden zijn verplicht vrienden te zijn'. Maar als ook onze Koreaanse vriendin de vraag krijgt 'hoe kan jij Westerse vriendinnen hebben?' begrijpen we dat Koreanen onze relatie echt niet snappen…

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Sextoys welkom op Berlijns tech-evenement

Mysteryvibe | Crescendo

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

29 AUG 2017

De IFA, oftewel Europa’s grootste gadgetbeurs, staat weer op het punt te beginnen. Op 30 en 31 augustus loopt Berlijn vol met nerdy tech journalisten die als eerste willen schrijven over Samsung’s, Sony’s en LG’s onthullingen. Dat gaat meestal over brave innovaties, zoals smartphones en activity trackers. Maar zoiets als MysteryVibe... dat is wel even heel andere koek voor de (voornamelijk) mannelijke tech journo’s.

MysteryVibe is gespecialiseerd in genotsspeeltjes en is het eerste en enige bedrijf uit de sekstechsector met een booth op de IFA. En dat is best bijzonder, want bedrijven in deze branche werden tot op heden niet toegelaten voor het exposeren van hun producten. Vreemd toch?

Zzzzzzen met deze 5 chillgeluiden

Foto: Matthew Bennett | Unsplash

Foto van 'Lisa en Shirah'

Lisa en Shirah

28 AUG 2017

Geluiden kunnen een grote invloed hebben op hoe je je voelt. Met muziek of natuurgeluiden waan je je even in een andere wereld; hallo ontspanning! Dus pak je oortjes of koptelefoon erbij en geniet van deze 5 zengeluiden op de vroege maandagmorgen.

1. Regen of een waterval

Likeability of 5

Voor koffiejunkies: 7 koffietentjes in Amsterdam

Marie Stella Maris

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

28 AUG 2017

Voor de meeste mensen is koffie hét genietmoment van de dag. De dag eerst relaxed beginnen voordat de drukke (werk)dag weer begint, of na het eten nog even nagenieten met koffie en het liefst met een stukje gebak. Speciaal voor Metro heeft Hotspotsjes.nl zeven koffietentjes in Amsterdam bezocht die je echt eens moet proberen. Van cake tot een tof interieur, dit zijn dé hotspots voor koffie die jij niet wilt missen!

FILTER | VALKENBURGERSTRAAT 124