Likeability of 5

5 apps om jouw vakantie te redden

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

15 AUG 2017

Daar zit je dan: in de trein op weg naar Schiphol. Je vakantie is bijna begonnen! Mag ik je voordat je op het vliegtuig stapt nog even deze 5 apps aanbevelen? Dat scheelt namelijk veel stress en ongemak in het buitenland!

1. Maps.me

Ja, ja… roamingkosten zijn sinds juni 2017 verleden tijd (mits je in Europa verblijft). Helaas trekt niet iedere provider dat even goed en blijft dekking op sommige plekken achterwege. Met je 4G-abonnement lukt het lang niet overal om bijvoorbeeld video’s te streamen. Vermaken lukt vast ook wel op een andere manier, maar het wordt pas echt vervelend als je de route kwijtraakt naar het hotel. Of tijdens je hike. Zie zonder smartphone en landkaart de weg nog maar eens terug te vinden.

Gelukkig is er Maps.me, wat in feite Google Maps is, maar dan offline. Van tevoren download je de kaart van het vakantieland, al dan niet met routeplanning. De kaarten bevatten duizenden points-of-interest, van restaurants tot toeristische attracties en van hotels tot de dichtstbijzijnde geldautomaat.

2. Euroglot

Over het algemeen red ik me prima in het buitenland. Ik spreek redelijk Engels en anders red ik me vaak wel met handen en voeten. Lastiger wordt het als ik naar de dokter wil. Of als iemand flauwvalt en met een ambulance naar een Spaans ziekenhuis wordt vervoerd. Dan sta je wel even met je mond vol tanden. Herkenbaar?

Je zou vooraf (ook als je al op Schiphol staat) Euroglot kunnen downloaden. Deze gratis vertaalapp werkt offline en is er zowel voor Android als voor iOS-toestellen. Handig voor als je weer geen dekking hebt. De gratis app vertaalt twee verschillende talen.

Wil je meer opties, zoals de uitspraakmodule of meer dan twee talen kunnen vertalen? Dan kun je die als extraatje bijkopen.

3. Valuta+

Dit is een simpele app, maar essentieel om valuta om te kunnen rekenen. Grootste pluspunten van Valuta+ ten opzichte van andere valutacalculators: overzichtelijke interface, meerdere valuta tegelijk omrekenen, werkt perfect offline, gratis.

Minpunt is dat Valuta+ niet de meest stabiele app is; hij wil nog weleens crashen.

4. KopieID

Geef nooit zomaar je paspoort of identiteitsgegevens mee. Ook niet als het autoverhuurbedrijf of hotel om een kopie vraagt. Het beste kun je vooraf een kopie van je paspoort maken en daar duidelijk een watermerk in plaatsen. Bijvoorbeeld de datum – of de reden van afgifte aan het hotel. Zo bescherm je jouw gegevens tegen fraudeurs of bijvoorbeeld een hack.

Maar wat nou als je al op de plaats van bestemming bent? Nou... zorg dan dat je KopieID bij de hand hebt. Met deze app van het ministerie van Binnenlandse Zaken kun je jouw gegevens doorstrepen en/of watermerken. Handig!

5. 24/7 BZ Reis

Van Binnenlandse Zaken door naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wist je dat ook zij een handige app hebben ontwikkeld? 24/7 BZ Reis bevat reisadviezen per land, informatie in het geval van een calamiteit en contactgegevens van Nederlandse ambassades en consulaten. De 24/7 BZ Reis-app is er zowel voor iOS als voor Android.

Voor meer handige Tech Travel-tips, check de speciale Reiseditie op Techgirl.nl!

Over Techgirl Anke

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. Techgirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Volgende week dinsdag staat Anke weer voor je klaar in de Metro-app met de leukste TechOnderweg-tips!


love
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Likeability of 5

8 x leuke must-visit hotspots van Utrecht

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

11 SEP 2017

Speciaal voor Metro bracht Hotspotjes een bezoek aan Utrecht om de allerleukste must-visit-hotspots voor jullie op een rijtje te zetten. Het gezellige centrum van de Domstad heeft namelijk zoveel leuke plekken dat je eigenlijk niet kunt kiezen; van fijne koffietentjes, ultieme diner-spots, shoppen tot slapen in een te gek hotel. Dit zijn onze favorieten die écht eens moet proberen! We love Utrecht!!

HOOI, BURGEMEESTER REIGERSTRAAT 24

Likeability of 5

Camera videoKorea is de vleeshemel

Korea staat bekend om de barbecue

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 SEP 2017

Goddank zijn we geen vegetariër. Ik word er vaak van verdacht vegetariër te zijn. Schijnbaar werken mijn bleke huid en dat ik op vrouwen val niet mee. Ik heb het geprobeerd, mijn moeder heeft me een tijd enkel vegetarisch eten voorgeschoteld, maar ik hou simpelweg teveel van vlees. En Korea is de vlees-hemel. Je ontkomt er niet aan: het is overal.

Korea staat namelijk bekend om de barbecue. Met spek, heel veel spek. Al snel komen wij erachter dat de Koreaanse barbecue in veel vormen en maten bestaat. De eerste avond eten wij Koreaanse barbecue in gehaktvorm. Een paar dagen later worden er dikke lappen spek bereid – en geknipt – voor ons in een restaurant. Een andere keer zijn de lappen weer dunner en moeten we het zelf grillen. We worden door onze couchsurfing host en onze Koreaanse vriendin Melody meegenomen naar de beste lokale restaurants en eten tot we ontploffen.

Verander jouw smartphone in een Star Wars lightsaber

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

5 SEP 2017

Star Wars fan of niet, dit moet je eens geprobeerd hebben! Lenovo brengt realiteit en de virtuele wereld nog dichter bij elkaar dankzij ‘Jedi Challenges’. Verbeter je eigen Jedi-talenten dankzij Augmented Reality, een aantal beacons en een controller. Het is nog toffer dan je denkt!

Likeability of 5

Camera videoHet is toch onmogelijk dat jullie vriendinnen zijn?!

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

30 AUG 2017

Hoe kunnen jullie vriendinnen zijn? Dat is dé vraag van de Koreanen die we ontmoeten. Wij snapten er de eerste keer niks van, hoezo zouden wij geen vrienden kunnen zijn? Dus grappen we: 'alle lange en blonde meiden zijn verplicht vrienden te zijn'. Maar als ook onze Koreaanse vriendin de vraag krijgt 'hoe kan jij Westerse vriendinnen hebben?' begrijpen we dat Koreanen onze relatie echt niet snappen…

Likeability of 5

Sextoys welkom op Berlijns tech-evenement

Mysteryvibe | Crescendo

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

29 AUG 2017

De IFA, oftewel Europa’s grootste gadgetbeurs, staat weer op het punt te beginnen. Op 30 en 31 augustus loopt Berlijn vol met nerdy tech journalisten die als eerste willen schrijven over Samsung’s, Sony’s en LG’s onthullingen. Dat gaat meestal over brave innovaties, zoals smartphones en activity trackers. Maar zoiets als MysteryVibe... dat is wel even heel andere koek voor de (voornamelijk) mannelijke tech journo’s.

MysteryVibe is gespecialiseerd in genotsspeeltjes en is het eerste en enige bedrijf uit de sekstechsector met een booth op de IFA. En dat is best bijzonder, want bedrijven in deze branche werden tot op heden niet toegelaten voor het exposeren van hun producten. Vreemd toch?

Zzzzzzen met deze 5 chillgeluiden

Foto: Matthew Bennett | Unsplash

Foto van 'Lisa en Shirah'

Lisa en Shirah

28 AUG 2017

Geluiden kunnen een grote invloed hebben op hoe je je voelt. Met muziek of natuurgeluiden waan je je even in een andere wereld; hallo ontspanning! Dus pak je oortjes of koptelefoon erbij en geniet van deze 5 zengeluiden op de vroege maandagmorgen.

1. Regen of een waterval

Likeability of 5

Voor koffiejunkies: 7 koffietentjes in Amsterdam

Marie Stella Maris

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

28 AUG 2017

Voor de meeste mensen is koffie hét genietmoment van de dag. De dag eerst relaxed beginnen voordat de drukke (werk)dag weer begint, of na het eten nog even nagenieten met koffie en het liefst met een stukje gebak. Speciaal voor Metro heeft Hotspotsjes.nl zeven koffietentjes in Amsterdam bezocht die je echt eens moet proberen. Van cake tot een tof interieur, dit zijn dé hotspots voor koffie die jij niet wilt missen!

FILTER | VALKENBURGERSTRAAT 124