Likeability of 5

Zenzoekers #3: 4x meditatie-apps voor in de trein

Foto van 'Lisa en Shirah'

Lisa en Shirah

31 JUL 2017

Goed nieuws: mediteren kan overal, zelfs in de trein. Daarvoor hoef je je niet in een ingewikkelde lotushouding te wringen, heb je geen uren nodig en hoeft het zelfs niet stil te zijn. Met deze meditatie-apps is het een eitje.

1. Smiling Mind

Deze app is heel geschikt voor mensen die mediteren willen proberen, maar geen idee hebben of het iets voor hen is. Smiling Mind is dan dé manier om dat te ontdekken. Deze gratis app heeft 17 programma’s die je stapje voor stapje meer leren over meditatie en mindfulness. Van bewuster ademhalen tot focussen op de geluiden om je heen. Aan het begin van iedere meditatie kun je aangeven hoe je je op dit moment voelt. Zo weet je na een een paar dagen al of mediteren effect heeft en of je ermee door wilt gaan.

Prijs: gratis.

2. Buddhify

Buddhify is de snoepwinkel onder de meditatie-apps, want het heeft een eindeloos aanbod. Je kunt uit maar liefst 80 verschillende geleide meditaties kiezen voor ieder moment van de dag. Voor als je wakker wordt, in de stad loopt, in de trein zit of niet kunt slapen. Een handige stok achter de deur: de app houdt precies bij hoe lang je per dag mediteert, hoeveel dagen je achter elkaar hebt gemediteerd en hoeveel procent je van de meditaties je hebt geprobeerd.

Prijs: €5,49 voor iPhone, €2,49 voor Android. 

3. Mindful momentje

Laat je niet afschrikken door de naam van deze app. Het klinkt een beetje geitenwollensokkerig, maar dat is het niet. 'Mindful momentje' is een fijne app met korte en lange meditaties. Geschikt voor de paar minuten dat je in de trein zit of juist voor als je een lange treinreis maakt. De geleide meditaties zijn in het Nederlands (met zachte g!), maar je kunt ook kiezen voor alleen achtergrondmuziek. Heel rustgevend, met af en toe het geluid van een klankschaal.

Prijs: gratis.

4. Headspace

Headspace zorgt voor meer ruimte in je hoofd. Zonder zweverige teksten helpt deze app je in 10 minuten je hoofd leegmaken. Stil hoeft het daarvoor niet te zien, want Headspace leert je zelfs mindful omgaan met achtergrondlawaai. Fijn als je geen plek hebt veroverd in de stiltecoupé en afgeleid wordt door pratende medereizigers, de railcatering en de muziek van je buurman.

Prijs: na de proefperiode van 10 dagen, betaal je €9,99 per maand.

Geen tijd om een app te downloaden? Gebruik dan deze YouTube-video met een meditatie speciaal voor een productief en positief begin van de dag.

OVER ZENZOEKERS

Wij, Lisa en Shirah, schrijven voor Metro over de 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen in het openbaar vervoer met mindfulness, meditatie en yoga. En nee, dat hoeft echt niet zweverig te zijn! Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen.

Volgende week maandag staan Lisa & Shirah weer vroeg voor je klaar met meer treinfulness tips!


lol
user_678a19420495cd308a1890814370e1c3fec0faf3_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Likeability of 5

8 x leuke must-visit hotspots van Utrecht

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

11 SEP 2017

Speciaal voor Metro bracht Hotspotjes een bezoek aan Utrecht om de allerleukste must-visit-hotspots voor jullie op een rijtje te zetten. Het gezellige centrum van de Domstad heeft namelijk zoveel leuke plekken dat je eigenlijk niet kunt kiezen; van fijne koffietentjes, ultieme diner-spots, shoppen tot slapen in een te gek hotel. Dit zijn onze favorieten die écht eens moet proberen! We love Utrecht!!

HOOI, BURGEMEESTER REIGERSTRAAT 24

Likeability of 5

Camera videoKorea is de vleeshemel

Korea staat bekend om de barbecue

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 SEP 2017

Goddank zijn we geen vegetariër. Ik word er vaak van verdacht vegetariër te zijn. Schijnbaar werken mijn bleke huid en dat ik op vrouwen val niet mee. Ik heb het geprobeerd, mijn moeder heeft me een tijd enkel vegetarisch eten voorgeschoteld, maar ik hou simpelweg teveel van vlees. En Korea is de vlees-hemel. Je ontkomt er niet aan: het is overal.

Korea staat namelijk bekend om de barbecue. Met spek, heel veel spek. Al snel komen wij erachter dat de Koreaanse barbecue in veel vormen en maten bestaat. De eerste avond eten wij Koreaanse barbecue in gehaktvorm. Een paar dagen later worden er dikke lappen spek bereid – en geknipt – voor ons in een restaurant. Een andere keer zijn de lappen weer dunner en moeten we het zelf grillen. We worden door onze couchsurfing host en onze Koreaanse vriendin Melody meegenomen naar de beste lokale restaurants en eten tot we ontploffen.

Verander jouw smartphone in een Star Wars lightsaber

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

5 SEP 2017

Star Wars fan of niet, dit moet je eens geprobeerd hebben! Lenovo brengt realiteit en de virtuele wereld nog dichter bij elkaar dankzij ‘Jedi Challenges’. Verbeter je eigen Jedi-talenten dankzij Augmented Reality, een aantal beacons en een controller. Het is nog toffer dan je denkt!

Likeability of 5

Camera videoHet is toch onmogelijk dat jullie vriendinnen zijn?!

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

30 AUG 2017

Hoe kunnen jullie vriendinnen zijn? Dat is dé vraag van de Koreanen die we ontmoeten. Wij snapten er de eerste keer niks van, hoezo zouden wij geen vrienden kunnen zijn? Dus grappen we: 'alle lange en blonde meiden zijn verplicht vrienden te zijn'. Maar als ook onze Koreaanse vriendin de vraag krijgt 'hoe kan jij Westerse vriendinnen hebben?' begrijpen we dat Koreanen onze relatie echt niet snappen…

Likeability of 5

Sextoys welkom op Berlijns tech-evenement

Mysteryvibe | Crescendo

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

29 AUG 2017

De IFA, oftewel Europa’s grootste gadgetbeurs, staat weer op het punt te beginnen. Op 30 en 31 augustus loopt Berlijn vol met nerdy tech journalisten die als eerste willen schrijven over Samsung’s, Sony’s en LG’s onthullingen. Dat gaat meestal over brave innovaties, zoals smartphones en activity trackers. Maar zoiets als MysteryVibe... dat is wel even heel andere koek voor de (voornamelijk) mannelijke tech journo’s.

MysteryVibe is gespecialiseerd in genotsspeeltjes en is het eerste en enige bedrijf uit de sekstechsector met een booth op de IFA. En dat is best bijzonder, want bedrijven in deze branche werden tot op heden niet toegelaten voor het exposeren van hun producten. Vreemd toch?

Zzzzzzen met deze 5 chillgeluiden

Foto: Matthew Bennett | Unsplash

Foto van 'Lisa en Shirah'

Lisa en Shirah

28 AUG 2017

Geluiden kunnen een grote invloed hebben op hoe je je voelt. Met muziek of natuurgeluiden waan je je even in een andere wereld; hallo ontspanning! Dus pak je oortjes of koptelefoon erbij en geniet van deze 5 zengeluiden op de vroege maandagmorgen.

1. Regen of een waterval

Likeability of 5

Voor koffiejunkies: 7 koffietentjes in Amsterdam

Marie Stella Maris

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

28 AUG 2017

Voor de meeste mensen is koffie hét genietmoment van de dag. De dag eerst relaxed beginnen voordat de drukke (werk)dag weer begint, of na het eten nog even nagenieten met koffie en het liefst met een stukje gebak. Speciaal voor Metro heeft Hotspotsjes.nl zeven koffietentjes in Amsterdam bezocht die je echt eens moet proberen. Van cake tot een tof interieur, dit zijn dé hotspots voor koffie die jij niet wilt missen!

FILTER | VALKENBURGERSTRAAT 124