Verhuisbericht: rode panda’s naar Azië Blijdorp

8 november 2015 om 19:00 door Siobian Heiblom
Verhuisbericht: rode panda’s naar Azië Blijdorp
| ANP

Vanaf dit weekend hebben de rode panda’s in Blijdorp een nieuw onderkomen. Die lijkt meer op de natuurlijke omgeving van de kleine panda, laat Janno Weerman van de dierentuin aan RTV Rijnmond weten.

De rode panda’s verhuizen naar het Aziëgedeelte van Blijdorp. Er zijn bomen en planten die in Azië voorkomen gepland. Ook kunnen de panda’s een duik nemen. „Er is veel water. Je hebt eigenlijk het idee dat je door een moeras loopt'”, vertelt Weerman.

Cadeautje

Het verblijf kan in tweeën gedeeld worden. Er komt een koppelpanda’s in het verblijf. Als ze dan ruzie hebben kan ieder in een eigen gedeelte verblijven. En wanneer er kleintjes bij komen kan dat ook handig zijn. Het nieuwe verblijf is een cadeautje van de Vrienden van Blijdorp.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!