Brugwachtershuisjes: dit kan je er ook mee

4 november 2015 om 16:45 door Siobian Heiblom
Brugwachtershuisjes: dit kan je er ook mee
Het brugwachtershuisje bij de Achterhavenbrug, die sinds kort een informatievenster heeft | Lotti Hesper

Rotterdam telt tientallen brugwachtershuisjes, waarvan er een hele hoop leeg staan. Zonde, vindt Lotti Hesper. Zij zet zich in om een nieuwe bestemming te vinden voor leegstaande huisjes. Metro dacht met haar mee en zet vijf ideeën op een rij.

Pop-up stores
Pepernootwinkels, ijssalons of bikiniwinkels, er zijn eindeloze mogelijkheden voor pop-upwinkels. En een bijzondere locatie, zoals de brugwachtershuisjes, trekken de aandacht. 

Museum
Brugwachters en de huisjes bestaan al jaren, ze dragen een hele geschiedenis met zich mee. Waarom zou je er geen klein museum van maken? Sinds kort kun je bij de Achterhavenbrug al een informatievenster op één van de burgwachtershuisjes vinden, dat kan natuurlijk uitgebreid worden met oude foto’s en voorwerpen.

Hotelkamers
Overnacht op een bijzondere locatie, dat zou kunnen in de brugwachtershuisjes. In Amsterdam zijn ze al bezig om dit te realiseren.  

Expositieruimte
Het wordt al bij veel huisjes door het land gedaan. (Amateur)kunstenaars uit de buurt presenteren hun werk op de bijzondere locaties. De brugwachtershuisjes zijn tussen de 4 en 20 vierkante meter, genoeg ruimte dus om kunstwerken te laten zien. 

Openbaar toilet
Misschien niet het eerste idee wat er in je hoofd opkomt. Toch bestaat er al een brugwachtershuisje die is omgetoverd tot openbaar toilet. Ook zijn er huisjes veranderd in douchehokjes voor schippers, lekker praktisch. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!