Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 2 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Bieb Rotterdam vol bier, lezers en schrijvers

Van Lars Kepler tot bier en DJ Okkie: de Centrale Bibliotheek Rotterdam herken je op 14 november een avond en nacht lang amper meer.

De negentiende editie alweer, van dat feest voor de lezer. Lezersfeest 2015, het jaarlijkse festijn in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam, staat voor zaterdag 14 november op de agenda. Lezers, tal van schrijvers, bibliotheekmedewerkers, horecamensen en enkele muzikanten vinden elkaar deze dag en – zo belooft ‘de bieb’ – dat wordt literair smullen geblazen. Maar het is niet alleen maar literatuur dat de klok slaat. De bierpompen gaan volop open, je kunt de schrijvers ontmoeten (van de jonge Nina Polak tot oudgedienden Connie Palmen en Arthur Japin) en muziek klinkt tot diep in de nacht.

Metro

Metro is er net als voorgaande jaren bij betrokken. Op de begane grond vind je vanaf 20.00 uur het Metropodium in de Metrohal, met onder meer een optreden van columniste Ebru Umar. Zij geeft later op de avond ook een workshop voor een aantal lezerscolumnisten uit de krant. De redactie van deze krant maakt op het Lezersfeest een speciale Metro, die aan het einde van het feest wordt uitgedeeld. Elke bezoeker kan op de eerste verdieping aan de Lezersfeest-Metro meehelpen. Dat kan ook door berichten te posten op Facebook (@Lezersfeest), Instagram en Twitter (#Lezersfeest).

Al worden zij zo niet aangekondigd, je kunt ze qua sterrenstatus wel zo zien. Lars Kepler, het Zweedse schrijversduo dat wereldwijd bestsellerslijsten aanvoert, is de hoofdgast op Lezersfeest 2015. Het duo wordt in Rotterdam geïnterviewd over de nieuwe thriller Playground. Ook een Metrolezer kan de Zweden interviewen. Dat geldt ook voor verkoopkanon Michel van Egmond, schrijver van de boeken over de ex-voetballers René van der Gijp en Wim Kieft. Wil jij kans maken? Kijk onderaan de pagina.

Boek Zoekt Man

Op het Muziekwebplein zijn de Lezersfeestbezoekers, jaarlijks ruim tweeduizend in getal, gewend om muziek te luisteren. Op 14 november staat hier als extraatje ook het mannenboek centraal. Onder meer Leon Verdonschot, Arjen van Lith en Ronald Giphart zijn present. De thema’s? Voetbal, snorren en vriendschap natuurlijk.

Beste Rotterdamse boek

Zes genomineerden zijn nog over voor de verkiezing Beste Rotterdamse boek. Op het Lezersfeest maakt het reizende openmindedpodium SpraakuhlooS de winnaar bekend. De kanshebbers: Hugo Borst (O Louis), Sanneke van Hassel (Hier blijf ik), Raoul de Jong (De grootsheid van dit al), Ernest van der Kwast (De ijsmakers), Hans Wilschut (Centraal) en Hans Zirkzee (Jazz in Rotterdam).

Het complete programma en online kaartverkoop vind je op www.lezersfeest.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.