Vijf keer nieuwe, hippe tentjes in Rotterdam

30 oktober 2015 om 10:43 door Daniëlle Rijsdijk
Vijf keer nieuwe, hippe tentjes in Rotterdam
Nederlander schenkt in Londen zijn cocktail. | ANP

Rotterdam doet het lekker op voetbalgebied. Rotterdam doet het uitstekend als het gaat om internationale bekendheid en Rotterdam doet het bovengemiddeld als het aankomt op eten.

Round up!

De nieuwe tentjes poppen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Eén keer knipperen met je ogen en er zijn er weer vijf bij. Tijd voor een round up: what’s new? Waar moet je heen?

1. Lilith!
Een all-day breakfastbar! Met Lilith, aan de Mauritsstraat, krijgt de stad eindelijk de lang verwachte ontbijt- en koffiebar waar je de hele dag terecht kunt. Charlotte Damen, eigenaresse Charlie’s Kitchen bij de Pannenkoekstraat, is het brein achter Lilith. ,,De stijl en de menukaart zullen wel wat anders zijn dan het publiek gewend is van Charlotte: donkerder, ruiger en terug naar de basis. Bij Lilith komt de focus te liggen op een kop goede koffie met ontbijt. En dan niet van 9.00 tot 11.00, maar gewoon diehard van 7.00 uur ’s ochtends tot sluit,” vertelt de eigenaresse aan De Buik van Rotterdam. Lilith opent aanstaande zondag.

2. Boca’s
Aan de andere kant van de Mauritsstraat, aan de Mauritsweg om precies te zijn, is onlangs het populaire Boca’s geopend. Bij Boca’s krijgt je, zoals de vertaling van de zaak in het Spaans luidt, broodjes. Van verschillende soorten en maten om precies te zijn. Van ’s ochtends tot ’s avonds kun je hier terecht voor soepen, salades, en een rits hapklare broodjes. Het populaire concept is over komen waaien uit Amsterdam.

Streetfood

3. Roffa Streetfood
Streetfood? Zit daar een markt in? Ja, moet Hilbert Munnik uit Rotterdam hebben gedacht. Hij begint vanaf november in het Veerhavenkwartier: Roffa Streetfood & Bar. De plek waar je terecht kunt voor bier, vlees van de gril, pulled pork en een borrelhap. En dit alles onder de begeleiding van lekkere muziek uit de speakers. 'Een foodtruck maar dan zonder wielen,' beschrijft De Buik hem. Nu nog in de steigers, maar straks een stoere foodbar.

4. The Stirr
Iets later op de avond kan een cocktailtje natuurlijk geen kwaad. Die haal je binnenkort bij The Stirr. Cocktailbar The Stirr wordt de ruige en persoonlijke cocktailsensatie van Rotterdam, laten de vier bedenkers van het concept aan De Buik van Rotterdam weten. Over de cocktails willen ze nog niet veel zeggen. ,,Een voorproefje: het worden 8 simpele cocktails met een andere beleving dan we gewend zijn en dit voor één vaste prijs. Je kunt er kleine, culinaire hapjes verwachten en vooruit, je kunt er ook een biertje of glaasje wijn drinken.” Je vindt The Stirr vanaf begin december op de hoek van de Eendrachtsweg en de Witte de Withstraat, in het voormalige poolcafé boven coffeeshop The 4 Floors. Tot die tijd wordt er druk verbouwd.

Van Zanten met nieuwe parel

5. Thoms Restaurant & Underground Bar
Na de opknapbeurt van de Meent kan nieuwe horeca niet achterblijven. En nieuwe horeca komt er, om te beginnen met Thoms Restaurant & Underground Bar van ondernemer Arthur van Zanten. Van Zanten kennen we natuurlijk al van het gelijknamige café aan de Binnenrotte. In het Timmerhuis opent hij begin december zijn nieuwste parel. Thoms, tegenover wijnbar 1nul8, wordt een bar waar veel Rotterdamse producten worden geserveerd. ,,Het krijgt uiteraard een eigen biertje van Brouwerij Noordt en tal van andere bieren op de tap,” aldus de ondernemer tegen De Buik.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!