Vijf keer nieuwe, hippe tentjes in Rotterdam

Nederlander schenkt in Londen zijn cocktail. | ANP

Foto van 'Daniëlle Rijsdijk'

Daniëlle Rijsdijk

30 OKT 2015

Rotterdam doet het lekker op voetbalgebied. Rotterdam doet het uitstekend als het gaat om internationale bekendheid en Rotterdam doet het bovengemiddeld als het aankomt op eten.

Round up!

De nieuwe tentjes poppen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Eén keer knipperen met je ogen en er zijn er weer vijf bij. Tijd voor een round up: what’s new? Waar moet je heen?

1. Lilith!
Een all-day breakfastbar! Met Lilith, aan de Mauritsstraat, krijgt de stad eindelijk de lang verwachte ontbijt- en koffiebar waar je de hele dag terecht kunt. Charlotte Damen, eigenaresse Charlie’s Kitchen bij de Pannenkoekstraat, is het brein achter Lilith. ,,De stijl en de menukaart zullen wel wat anders zijn dan het publiek gewend is van Charlotte: donkerder, ruiger en terug naar de basis. Bij Lilith komt de focus te liggen op een kop goede koffie met ontbijt. En dan niet van 9.00 tot 11.00, maar gewoon diehard van 7.00 uur ’s ochtends tot sluit,” vertelt de eigenaresse aan De Buik van Rotterdam. Lilith opent aanstaande zondag.

2. Boca’s
Aan de andere kant van de Mauritsstraat, aan de Mauritsweg om precies te zijn, is onlangs het populaire Boca’s geopend. Bij Boca’s krijgt je, zoals de vertaling van de zaak in het Spaans luidt, broodjes. Van verschillende soorten en maten om precies te zijn. Van ’s ochtends tot ’s avonds kun je hier terecht voor soepen, salades, en een rits hapklare broodjes. Het populaire concept is over komen waaien uit Amsterdam.

Streetfood

3. Roffa Streetfood
Streetfood? Zit daar een markt in? Ja, moet Hilbert Munnik uit Rotterdam hebben gedacht. Hij begint vanaf november in het Veerhavenkwartier: Roffa Streetfood & Bar. De plek waar je terecht kunt voor bier, vlees van de gril, pulled pork en een borrelhap. En dit alles onder de begeleiding van lekkere muziek uit de speakers. 'Een foodtruck maar dan zonder wielen,' beschrijft De Buik hem. Nu nog in de steigers, maar straks een stoere foodbar.

4. The Stirr
Iets later op de avond kan een cocktailtje natuurlijk geen kwaad. Die haal je binnenkort bij The Stirr. Cocktailbar The Stirr wordt de ruige en persoonlijke cocktailsensatie van Rotterdam, laten de vier bedenkers van het concept aan De Buik van Rotterdam weten. Over de cocktails willen ze nog niet veel zeggen. ,,Een voorproefje: het worden 8 simpele cocktails met een andere beleving dan we gewend zijn en dit voor één vaste prijs. Je kunt er kleine, culinaire hapjes verwachten en vooruit, je kunt er ook een biertje of glaasje wijn drinken.” Je vindt The Stirr vanaf begin december op de hoek van de Eendrachtsweg en de Witte de Withstraat, in het voormalige poolcafé boven coffeeshop The 4 Floors. Tot die tijd wordt er druk verbouwd.

Van Zanten met nieuwe parel

5. Thoms Restaurant & Underground Bar
Na de opknapbeurt van de Meent kan nieuwe horeca niet achterblijven. En nieuwe horeca komt er, om te beginnen met Thoms Restaurant & Underground Bar van ondernemer Arthur van Zanten. Van Zanten kennen we natuurlijk al van het gelijknamige café aan de Binnenrotte. In het Timmerhuis opent hij begin december zijn nieuwste parel. Thoms, tegenover wijnbar 1nul8, wordt een bar waar veel Rotterdamse producten worden geserveerd. ,,Het krijgt uiteraard een eigen biertje van Brouwerij Noordt en tal van andere bieren op de tap,” aldus de ondernemer tegen De Buik.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Ondernemer blij met DinnerWheel naast Markthal

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

GISTEREN

Rotterdam krijgt in het nieuwe jaar weer een reuzenrad naast de Markthal. En dit keer niet voor een paar weken, maar voor minstens een jaar. Initiatiefnemer is ondernemer Perry Oerlemans, ook eigenaar van reuzenraden in Dubai en Scheveningen. In dit reuzenrad, het DinnerWheel, kun je eten en drinken terwijl je van het uitzicht geniet.

Een paar jaar terug had je het plan om een reuzenrad neer te zetten op de Leuvehaven, maar het is de Markthal geworden.
Klopt, het eerste plan was inderdaad de Leuvehaven. Daar zou een nieuwe boulevard komen, maar dat duurt langer dan gedacht. Een andere optie die we later hebben bekeken was het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Dat stuitte echter op weerstand bij de bewoners, die vanwege de komst van de Zalmhaventoren al genoeg op hun bordje hadden en dit er niet bij wilden hebben.
Mijn droomlocatie was altijd al naast de Markthal. Ik baalde dan ook wel een beetje toen een andere exploitant daar twee keer een maand mocht staan. Maar dat wij daar nu mogen gaan staan is geweldig. We gaan het wel iets anders doen. Het rad komt parallel te staan aan de Markthal en de Hoogstraat. Deels op het gras, deels op de stenen. De klacht was namelijk dat mensen vanuit het rad naar binnenkeken. Wij hebben berekend dat ons rad straks ruim 43 meter van de Markthal afstaat. Een minimum aan inkijk was ook een van de uitgangspunten die wethouder Joost Eerdmans ons meegaf.

Camera videoUitgebrande shishalounge onderwerp van onderzoek

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

Forensische opsporing van de politie loopt af en aan naar busjes om materiaal te pakken. Mannen in speciale pakken struinen door de restanten van shishalounge Comptoir aan de Wijnhaven. De brand was zo heftig dat een aantal bovengelegen verdiepingen ook forse schade heeft opgelopen. Een aantal appartement is nog ontoegankelijk.

Sirenes

26 kogels afgevuurd op huis in Rotterdam-Spangen

Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In de Rotterdamse Van Lennepstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een woning beschoten. Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Ook is op straat een handgranaat gevonden.

De schietpartij vond plaats rond 03.00 's nachts. Volgens getuigen zou het gaan om een automatisch wapen, vermoedelijk een kalasjnikov. Er zou maar liefst 26 keer geschoten zijn op het huis in Rotterdam-Spangen. Ook is er waarschijnlijk geprobeerd om een granaat door het kapotte raam naar binnen te gooien, zo meldt RTV Rijnmond.

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Veel steun voor aangevallen dj April Grey

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

DJ April Grey (29) krijgt veel steun van collega’s en onbekenden nadat ze in Opsporing Verzocht dinsdag haar verhaal heeft gedaan. De Rotterdamse is de afgelopen maanden twee keer aangevallen en deed geëmotioneerd haar verhaal in de hoop dat de dader wordt gevonden.

Gek

D-day voor ruziënde D66-raadsleden Rotterdam

Foto van 'Lucette Mascini'

Lucette Mascini

6 DEC 2017

De crisis tussen de leden van de D66 fractie in de Rotterdamse gemeenteraad is nog niet bezworen. Vandaag zitten het weggestuurde raadslid Jos Verveen en fractieleider Samuel Schampers om de tafel met burgemeester Aboutaleb en de raadsgriffier. De bedoeling is dat helder wordt welke van de zes raadsleden zich nu afsplitsen van de D66-fractie.

Fractiekamer

Woontoren Rotterdam ontruimd na grote brand

Camera videoWoontoren Rotterdam ontruimd na grote brand

Hulpdiensten aan het werk Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In het centrum van Rotterdam heeft dinsdagavond een korte, maar zeer felle brand gewoed. Uit voorzorg heeft de brandweer appartementen boven het restaurant met shisha-lounge ontruimd.

Reizigers op de Hoekse Lijn zijn ook na februari zo goed als zeker aangewezen op vervangend busvervoer. / VINCENT VAN DORDRECHT

'Hoekse Lijn pas in maart of april gereed'

Reizigers op de Hoekse Lijn zijn ook na februari zo goed als zeker aangewezen op vervangend busvervoer. / VINCENT VAN DORDRECHT

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

5 DEC 2017

De kans is aanwezig dat de Hoekse Lijn niet begin februari, maar pas in maart of april wordt opgeleverd. Dat zeggen bronnen rondom het project tegen Metro. Daarmee dreigt voor de tweede keer uitstel, nadat eerder al de opleverdatum was verschoven van september dit jaar naar februari 2018. De verantwoordelijke partijen voor de ombouw willen nog niet reageren.

Vervelend