Panda's Blijdorp krijgen nieuw optrekje door gift

12 oktober 2015 om 11:45 door Daniëlle Rijsdijk
Panda's Blijdorp krijgen nieuw optrekje door gift

De schattige rode panda’s in Diergaarde Blijdorp krijgen een nieuw optrekje. Dankzij een gift van de vereniging Vrienden van Blijdorp slapen de dieren vanaf 8 november in het Aziëgedeelte van Blijdorp.

Lees ook: Verzin een naam voor het baby-olifantje van Blijdorp

‘Prachtig verblijf’

De dieren zullen daar naast de kuifhertjes slapen, die eveneens verhuizen van verblijf. ,,Blijdorp heeft een bijzondere band met de kleine panda. De diergaarde coördineert het wereldstamboek en het wereldwijde fokprogramma van deze soort,” laat een woordvoerder van de Rotterdamse dierentuin weten. ,,De Vrienden zijn er dan ook trots op een prachtig verblijf voor deze bedreigde diersoort, die oorspronkelijk in Azië leeft, te kunnen realiseren.”

Lees ook: Kinderen uit opvang houden logeerpartij in Blijdorp

Het nieuwe verblijf van de dieren bestaat uit twee gebieden die met elkaar in verbinding kunnen worden gebracht. Er komt één koppel panda's in, maar mochten er jongen of een ander koppel bij komen, dan is daar ruimte voor door de gebieden van elkaar af te sluiten. De huidige stek van de panda's, nabij de oude ingang, verdwijnt. De markante bomen blijven wel staan.

Rivièrahal

Het kuifhertenverblijf nabij de Rivièrahal, dat de vereniging in 1994 aan de Diergaarde schonk, blijft bestaan en wordt momenteel opgeknapt. Er komen in Blijdorp dus twee verblijven voor kuifherten. Eén op de huidige locatie en één combinatieverblijf met de panda’s.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!