Meer mensen verkiezen Rotterdam boven Amsterdam

6 oktober 2015 om 14:48 door Job Halkes
Meer mensen verkiezen Rotterdam boven Amsterdam
ANP

Rotterdam is populairder dan Amsterdam om te gaan wonen. De Maasstad mocht ruim 1.300 nieuwe inwoners inschrijven, terwijl er in Amsterdam ‘slechts’ 500 mensen bijkwamen. Dat blijkt uit de verhuiscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en bureau Localfocus, schrijft dichtbij.nl.

Lees ook: Wie zijn toch die 6.706 kersverse Rotterdammers?

In 2014 mochten 35.494 mensen zichzelf niet langer Amsterdammer noemen. 35.998 Nederlanders wilden juist wel in de hoofdstad wonen. Daarmee groeide het aantal inwoners door verhuizing met 504. En dat aantal steekt schril af bij de 1.311 nieuwe inwoners die Rotterdam mocht verwelkomen. 22.740 mensen vertrokken naar elders, terwijl 23.781 personen juist hun heil zochten in de Maasstad.

Volgens het CBS is het voor het eerst in tien jaar dat Rotterdam meer mensen verwelkomt dan Amsterdam. Al eerder bleek dat steeds meer Amsterdammers naar Rotterdam verhuizen. Waar in 2012 bijna 800 mensen deze weg bewandelden, lag dat vorig jaar al op bijna duizend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d