Suicide Club maakt cocktail met Rotterdams signatuur

30 september 2015 om 17:00 door Siobian Heiblom
Suicide Club maakt cocktail met Rotterdams signatuur
| ANP

The Suicide Club, een bar op het dak van het Groothandelsgebouw, opende eind juni de deuren, maar is nu klaar de wereld te veroveren. Dat doet de club met de hulp van gasten, die een cocktail mogen kiezen.

Lees ook: Rotterdam is datelocatie rijker: The Suïcide Club

„We hebben de doelstelling om binnen twee jaar tot de beste vijftig bars ter wereld te horen”, vertelt Roeland Vlierman van The Suicide Club. Dé cocktail, met Rotterdams signatuur, moet de club helpen internationale bekendheid te krijgen. „We hebben twee topbartenders de opdracht gegeven een cocktail te maken die bij onze bar past. Het drankje moet vooral origineel en sexy zijn.”

Proefglaasjes

Na een selectie van The Suicide Club blijven er twee kanshebber over. „We delen proefglaasjes uit aan de bar en via Facebook kan er gestemd worden. De winnende cocktail komt na twee weken op de kaart te staan.”

Lees ook: Naam van nieuwe Rotterdamse club zorgt voor commotie

De bartenders gaan meedoen aan internationale wedstrijden en hopen, als de cocktail een succes wordt, deze ook tijdens de wedstrijden in te zetten.

Thuishaven Rotterdam

Internationale ambitie is er zeker, maar de thuishaven blijft Rotterdam. Vlierman: „We willen wereldwijd bekend worden, dat past ook bij een club in een stad als Rotterdam. Er is immers geen stad in Nederland zo innovatief als de onze.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!