Rotterdam

Rotterdam is een topkok rijker

Chef-kok Stephan Nijst / Hilton

Foto van 'Siobian Heiblom'

2 SEP 2015

Rotterdam is een topkok rijker. Stephan Nijst gaat als chef-kok aan de slag in Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam. Deze ervaren kok heeft al in verschillende restaurants gewerkt en was te volgen in het tv-programma ‘Mijn tent is top’, waar hij een eigen restaurant startte.

Lees ook: Rott Spots: visrestaurant Opporto

Uitdagingen genoeg in Nijst zijn leven. Bij Hilton kan hij naast koken ook zijn managementvaardigheden laten zien. „Ik kan mensen aansturen, ze begeleiden en er komt veel meer plannen kijken bij mijn nieuwe baan. Dat is juist iets waar ik naar zocht.”

Samenwerken

Nijst heeft een visie hoe hij het restaurant wil veranderen, samen met het personeel. „Als je ergens binnenkomt kun je op de tafel gaan slaan en zeggen hoe je het wilt hebben, maar dat is niet de aanpak die ik wil gebruiken. Er is al een bestaand traject bij het restaurant en de bar, dat hoef je niet weg te gooien. Met het personeel wil ik kijken wat goed gaat en waarin we kunnen verbeteren en zo samen een eigen stijl ontwikkelen.”

Bocuse d’Or

Op 21 september schittert Nijst ook in de finale van Bocuse d’Or tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Hij werd gevraagd om voor de tweede keer mee te doen aan deze kookwedstrijd. Deze keer mocht hij de voorrondes overslaan. „Ik voelde me vereerd, maar de timing was niet bepaald goed. Net een nieuwe baan, wil ik dan wel meedoen aan zo’n wedstrijd?”, vroeg Nijst zich af. Mede dankzij een duwtje in zijn rug door zijn vrouw, besloot hij het te doen. „Ik bedacht me: uitdagingen zijn er om te trotseren.”

Eigen restaurant

Op de vraag of Nijst nog een eigen restaurant wil starten, antwoordt hij resoluut nee. „Ik heb een harde leerschool gehad aan het faillissement van mijn restaurant”, vertelt hij eerlijk. „Je hoort vaak weinig over de keerzijde van een eigen restaurant. Zelfs ben ik een open boek geweest in die periode. Ik tweette veel over wat ik doormaakte en samen met mijn gezin zijn we er gelukkig doorheen gekomen. Misschien is het omdat het nog vers is, maar ik hoef geen eigen restaurant meer. Trouwens, genoeg uitdaging bij Hilton.”


Views

17

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


Views

1k+

Extra beveiliging voor Aboutaleb na doodsbedreiging

Aboutaleb wordt sinds anderhalve week extra beveiligd vanwege een ernstige doodsbedreiging. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 07:00

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, heeft al anderhalve week extra beveiliging vanwege een ernstige doodsbedreiging. Dat vertelde hij zondagavond in het NOS-WK-programma Studio Rusland. Hij ontving de doodsbedreiging nadat hij had besloten de demonstratie van Pegida niet te verbieden.

De burgemeester kreeg de doodsbedreiging vorige week donderdag binnen na een raadsdebat. Sindsdien zou er zichtbaar meer beveiliging aanwezig zijn op het stadhuis in Rotterdam. In het tv-programma vertelt Aboutaleb dat het de bedoeling was dat hij ’s middags bij het vervolg van de raadsvergadering aanwezig zou zijn. Maar toen hij op de terugweg naar huis de bedreiging binnenkreeg, besloot hij die middag toch thuis te blijven.

Niet de eerste keer


Views

200+

Het Hoorspelhotel op de Parade

Foto van 'Ilja Post'

22 JUN 2018

De opbouw van De Parade – die van vrijdag 29 juni tot en met 8 juli in Rotterdam van start gaat - is inmiddels in volle gang. Onder de vele artiesten op het rondreizende theaterfestival ook Sjaak Hartog en Reineke Jonker, wier familievoorstelling het Hoorspel Hotel op 3 juli in première gaat.

Bijzonder aan deze voorstelling is dat ze met z’n tweeën meer dan tien verschillende personages spelen en ook het publiek met een draadloze hoofdtelefoon inlijven in hun show.


Views

300+

Winne en Fresku op hiphopfestival Get Loose

Foto van 'Tara Lewis'

22 JUN 2018

Zondag 24 juni vindt het allereerste hiphop festival van Rotterdam plaats. Het Afrikaanderpark wordt vanaf 13.00 uur omgetoverd tot hiphopcity tijdens het Get Loose Festival.

Lokaal talent

Get Loose heeft een line-up die die voor negentig procent uit lokale acts bestaat. Festivaldirecteur Y.M.P: ,,Het is belangrijk om lokaal talent te ondersteunen. Dat doe ik door een festival te organiseren en al dat talent een podium te bieden. Samen met bekende artiesten als Fresku, Winne en Equalz moeten zij ervoor zorgen dat Get Loose een onvergetelijk evenement wordt.” Naast hiphopacts zijn er optredens van DJ’s, spoken word artiesten, urban dancers en graffiti artiesten.


Views

500+

Rotterdam spil in strijd tegen plastic soep

Foto van 'Ilja Post'

22 JUN 2018

The Ocean Cleanup is een Nederlandse non-profit start-up die technologie ontwikkelt om drijvend plastic uit de oceanen te verzamelen en te verwijderen. Vanaf maandag is ze met haar hoofdkwartier in Rotterdam gevestigd. Een team van rond de tachtig personen neemt zijn intrek in een door Stichting De Verre Bergen beschikbaar gestelde kantoorruimte aan de Batavierenstraat.

'Verhuizing past bij ambities'


Views

200+

Fastfood zonder vlees of zuivel bij Jack Bean

Foto van 'Ilja Post'

22 JUN 2018

‘Plant-based fast cuisine’. Het is een hele mond vol, maar dan wel één zonder vlees of zuivel. Bij Jack Bean op het Weena kun je sinds begin deze week terecht voor een snelle veganistische hap. Plantaardige fastfood dus, aldus mede-oprichter Mathijs Huis in t Veld.

Sociale onderneming


Views

1k+

Nieuwe eigenaar voor kleinste café van Rotterdam

Björn Raams (rechts) samen met barman Erik van Doorn

Foto van 'Tara Lewis'

21 JUN 2018

Het kleinste café van Rotterdam heeft een nieuwe eigenaar. De HensePeter, op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de ’s Gravendijkwal is sinds 1 juni van Björn Raams.

Een half jaar geleden had de kersverse uitbater nog nooit achter een bar gestaan. Toen vaste barman Erik van Doorn langdurig ziek was werd hij gevraagd om een dagje in te vallen. ,,Ze dachten dat ik al horecaervaring had, maar niets was minder waar. Tijdens de eerste biertjes die ik tapte zaten hier tien man op mijn vingers te kijken en aanwijzingen te geven.” Raams werkte zeventien jaar in het EMC. ,,Drie jaar geleden besloot ik iets anders met mijn leven te gaan doen.”

Toevallig


Views

1k+

Rotterdamse jetset hapt haring

Rotterdamse jetset hapt haring FOTO: VINCENT MENTZEL

Foto van 'Tara Lewis'

21 JUN 2018

Metro doet verslag van de chicste haringparty van het jaar in de binnentuin van Bilderberg Parkhotel.

Bij binnenkomst kan nog net het staartje van de speech van directeur Erik de Wit mee worden gepakt. Gelukkig wil Frans Weisglas de rest van het ontbrekende verhaal wel invullen: ,,Hij heeft álle sponsoren genoemd en het over het weer gehad.”

Nachtburgemeester


Views

600+

Rotterdamse primeur: Sopropo Gin

Rotterdamse primeur: Sopropo Gin

Foto van 'Tara Lewis'

20 JUN 2018

Rotterdam is een wereldprimeur rijker: Sopropo Gin, met de gelijknamige Surinaamse groente en madam jeannette. Zaterdag is de gin voor het eerst te proeven op het Gin Festival in de Cruise Terminal.

Eigenlijk begon theatermaker Stefan van Hees als hobby met illegaal drank stoken. Onder de naam Moonshine Rotterdam (moonshine is de Amerikaanse term voor zelfgemaakte sterkedrank) werd de hobby steeds serieuzer. ,,Het begon met verkoop aan vrienden en kennissen maar dat liep al snel uit de hand, dus ben ik een bedrijfje begonnen.

Afrikaandermarkt


Views

1k+

Ondergrondse waterbuffer voedt grasmat van Sparta

De ondergrondse waterbuffer in aanbouw.

Foto van 'Ilja Post'

19 JUN 2018

Een maand of drie, vier geleden ging de eerste schop de grond in, maar nu is-ie dan klaar: de ondergrondse waterbuffer op het Spartaplein. Een nieuwe doorbraak in de strijd tegen overtollig regenwater afkomstig van piekbuien.


Views

600+

Roffa Mon Amour strijdt om voortbestaan

Roffa Mon Amour. Vorig jaar nog op het dak van de Hofbogen. Dit jaar onder andere in het Drijvend Paviljoen.

Foto van 'Ilja Post'

18 JUN 2018

Flink schrikken voor de organisatie van Roffa Mon Amour. Nadat op het laatste moment twee belangrijke subsidieverstrekkers wegvielen, hangt het voortbestaan van het filmfestival aan een zijden draadje.

Crowdfunding


Views

1k+

Anne&Max verlevendigen buitenruimte Korte Hoogstraat

Foto van 'Ilja Post'

18 JUN 2018

De Korte Hoogstraat, daar waar ook Funkie House en Dille&Kamille zitten, is één van die wonderlijke straatjes in Rotterdam-Centrum. Op papier een A-locatie, want om de hoek van de Koopgoot. Maar echt gezellig ‘terrassen’ is het er niet.

New kid on the block


Views

1k+

Albeda-studenten gaan Wilhelminapier pluggen

Foto van 'Ilja Post'

17 JUN 2018

Op de Wilhelminapier is afgelopen vrijdag de Albeda-hub geopend. Een leerwerkplaats van Albeda, gevestigd in het Nieuwe Luxor Theater, dat een bruisende ontmoetingsplaats moet worden, waarin het bereiken van resultaten en het leren van elkaar centraal staat.

Free walking tours


Views

800+

Autobedrijf Rotterdam gaat in vlammen op

Autobedrijf Rotterdam gaat in vlammen op

Ter illustratie. / ANP Xtra

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

16 JUN 2018

Een autobedrijf aan de Vlambloem in Rotterdam is zaterdag door brand verwoest. Twee mensen raakten gewond, onder wie een brandweerman, maar na controle in het ziekenhuis kon hij weer aan het werk. Er is geen asbest vrijgekomen, zegt een woordvoerder.

De brand ontstond zaterdagochtend. Rond 17.00 uur was het vuur onder controle. Om 22.00 uur was de brandweer nog steeds bezig met twee blusvoertuigen. Delen van het pand worden gesloopt, zodat het vuur overal beter is uit te maken.

Explosiegevaar


Views

600+

Rotterdamse tienermeiden sporen zakkenrollers op

Winkelend publiek in de Koopgoot in Rotterdam. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

15 JUN 2018

Nog geen 20 jaar oud en al tientallen zakkenrollers opgespoord. Het is twee tienermeiden uit Rotterdam gelukt. Het afgelopen jaar hielpen ze de politie in Rotterdam bij het opsporen van bijna zeventig zakkenrollers.

Verdacht gedrag

Sara en Iris maken foto’s en filmpjes van zakkenrollers en van de manier waarop ze te werk gaan. Een jaar geleden begonnen ze daarmee op winkelcentrum Zuidplein. Als ze iemand niet vertrouwen, achtervolgen ze diegene totdat hij of zij de misdaad pleegt en informeren ze de politie of beveiliging van de winkel.


Views

500+

Bluegrass Festival wil Gentse Feesten achterna

Foto: Paul van der Blom

Foto van 'Ilja Post'

15 JUN 2018

Eigenlijk had hij het dit jaar al willen organiseren. Een Bluegrass Festival dat zich niet alleen beperkt tot het Pijnackerplein - waar het weekend van 22 juni alweer de achtste editie losbarst - maar zich uitspreidt over het hele Oude Noorden. ,,Gewoon een hek om de wijk en gaan. Een beetje á la de Gentse Feesten. Machtig mooi lijkt mij dat.”

Festivaldirecteur


Views

1k+

Zonnewende meets zonnegroet

Foto van 'Ilja Post'

15 JUN 2018

Het midzomerfeest kun je vieren op talloze manieren. Door vrolijk rondom een vuurtje te dansen, zoals onze voorvaderen deden. Of door samen met honderden yogi’s de zonnegroet te doen op het Schouwburgplein.

Langste dag van het jaar


Views

500+

Rotterdam Roller Derby laat van zich horen

Lisa (rechts) krijgt een beuk van een tegenstander. Foto: Branko Collin

Foto van 'Ilja Post'

14 JUN 2018

Ooit gehoord van roller derby? De full contact sport op rolschaatsen, voornamelijk beoefend door vrouwen, is geen hobby voor tere zieltjes. Teams van stoere, niet zelden wild getatoeëerde dames scoren punten door elkaar al rollend en worstelend in te halen. Blauwe plekken gegarandeerd.

Ooit begonnen in Amerika heeft de sport nu ook in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Twaalf verenigingen telt ons kikkerlandje inmiddels, waaronder de Rotterdam Roller Derby, die dit jaar alweer acht jaar bestaat.


Views

1k+

Dit zijn de leukste Rotterdamse haringparty's

Dit zijn de leukste Rotterdamse haringparty's Foto: ANP

Foto van 'Tara Lewis'

13 JUN 2018

Het eerste vaatje nieuwe haring ging woensdag voor 78.000 euro onder de hamer. Dezelfde avond waren in Rotterdam meteen de eerste traditionele haringparty’s aan de Boompjes en in Café de Gouden Snor. Metro maakte een selectie van vijf haringparty’s die je zeker niet wilt missen.

Melief Bender – woensdag 13 juni van 16:00 tot 21:00 uur .Tijdens het gezellige haringfestijn van Melief Bender, is naast Hollandse Nieuwe drank in ‘geruststellende hoeveelheden’ aanwezig. De muzikale aankleding is van de Suits. Dit oudste café van Rotterdam op de Oude Binnenweg staat garant voor gezellige drukte van jong en oud.

Wijnbar Janssen en van Dijk – Woensdag 13 juni vanaf 16:00 uur. Met een uitgebreide selectie aan witte wijn per glas glijden de haringen bij Wijnbar Janssen en van Dijk zo naar binnen. DJ XLR en
The Dutch Ratpack zorgen voor het entertainment.


Views

800+