Rotterdam is een topkok rijker

Chef-kok Stephan Nijst / Hilton

Foto van 'Siobian Heiblom'

Siobian Heiblom

2 SEP 2015

Rotterdam is een topkok rijker. Stephan Nijst gaat als chef-kok aan de slag in Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam. Deze ervaren kok heeft al in verschillende restaurants gewerkt en was te volgen in het tv-programma ‘Mijn tent is top’, waar hij een eigen restaurant startte.

Lees ook: Rott Spots: visrestaurant Opporto

Uitdagingen genoeg in Nijst zijn leven. Bij Hilton kan hij naast koken ook zijn managementvaardigheden laten zien. „Ik kan mensen aansturen, ze begeleiden en er komt veel meer plannen kijken bij mijn nieuwe baan. Dat is juist iets waar ik naar zocht.”

Samenwerken

Nijst heeft een visie hoe hij het restaurant wil veranderen, samen met het personeel. „Als je ergens binnenkomt kun je op de tafel gaan slaan en zeggen hoe je het wilt hebben, maar dat is niet de aanpak die ik wil gebruiken. Er is al een bestaand traject bij het restaurant en de bar, dat hoef je niet weg te gooien. Met het personeel wil ik kijken wat goed gaat en waarin we kunnen verbeteren en zo samen een eigen stijl ontwikkelen.”

Bocuse d’Or

Op 21 september schittert Nijst ook in de finale van Bocuse d’Or tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Hij werd gevraagd om voor de tweede keer mee te doen aan deze kookwedstrijd. Deze keer mocht hij de voorrondes overslaan. „Ik voelde me vereerd, maar de timing was niet bepaald goed. Net een nieuwe baan, wil ik dan wel meedoen aan zo’n wedstrijd?”, vroeg Nijst zich af. Mede dankzij een duwtje in zijn rug door zijn vrouw, besloot hij het te doen. „Ik bedacht me: uitdagingen zijn er om te trotseren.”

Eigen restaurant

Op de vraag of Nijst nog een eigen restaurant wil starten, antwoordt hij resoluut nee. „Ik heb een harde leerschool gehad aan het faillissement van mijn restaurant”, vertelt hij eerlijk. „Je hoort vaak weinig over de keerzijde van een eigen restaurant. Zelfs ben ik een open boek geweest in die periode. Ik tweette veel over wat ik doormaakte en samen met mijn gezin zijn we er gelukkig doorheen gekomen. Misschien is het omdat het nog vers is, maar ik hoef geen eigen restaurant meer. Trouwens, genoeg uitdaging bij Hilton.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

De Velthuiskliniek aan de Jan Leenvaartlaan in Rotterdam Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

21 DEC 2017

In Rotterdam zijn donderdagmiddag de hulpdiensten uitgerukt voor een situatie binnen de Velthuiskliniek. Een arts werd daar gegijzeld door een man met een vuurwapen.

Buiten de Velthuiskliniek waren ME’ers en politiemensen ter plaatse. De dader had de arts vastgebonden, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Tweetal omgekomen bij schietpartij Rotterdam

De politie doet onderzoek op de Rhijnauwensingel in Rotterdam waar woensdagavond twee doden zijn gevallen bij een schietpartij. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

20 DEC 2017

Bij een schietpartij in de wijk Beverwaard in Rotterdam zijn woensdagavond twee doden gevallen. Het tweetal zat in een geparkeerde auto toen ze rond 19:00 uur werden beschoten vanuit een passerende auto.

De schietpartij vond plaats op de Rhijnauwensingel. De passerende auto stond waarschijnlijk kort stil toen er werd geschoten op de auto van de slachtoffers. De witte auto waar de slachtoffers inzaten, is doorzeefd met kogels. Ook kwam een verdwaalde kogel in een woning terecht. De bewoner raakte niet gewond.

Politie Rotterdam verandert hoofddoekregel niet
Likeability of 6

Politie Rotterdam verandert hoofddoekregel niet

Politieagente Sarah Izat vond het niet kunnen dat zij geen hoofddoek en uniform tegelijkertijd mocht dragen. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

20 DEC 2017

Ook na de uitspraak van het College voor de Rechten van de mens mogen agentes van de politie in Rotterdam geen hoofddoek dragen als ze het politieuniform aanhebben. Dat heeft de politie in Rotterdam woensdag laten weten aan het College.

'Discriminerend'

ANP

DENK kaapt mediamomentje Geert Wilders in Rotterdam

ANP

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

14 DEC 2017

Geert Wilders heeft Géza Hegedüs gepresenteerd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat vertelde hij aan de opgetrommelde pers pal voor de Essalam Moskee op Rotterdam-Zuid. Een andere partij, DENK, maakt van hetzelfde moment gebruik om ook aan te kondigen mee te doen in Rotterdam en ging demonstratief tussen de moskee en Wilders staan.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Jos Verveen (D66) komt gewoon naar de gemeenteraad vandaag. / ANP

D66-raadslid Verveen weigert fractie te verlaten

Jos Verveen (D66) komt gewoon naar de gemeenteraad vandaag. / ANP

Foto van 'Metro'

Metro

13 DEC 2017

Raadslid Jos Verveen gaat vandaag gewoon als D66-lid in de gemeenteraad van Rotterdam zitten, ook al willen zijn fractiegenoten hem eruit gooien. „Ik ben namens D66 gekozen als volksvertegenwoordiger en laat me niet op een onrechtmatige manier wegzetten. Als D66 mij uit de partij wil gooien en als kandidaat van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wil schrappen, moeten ze dat maar doen.”

Breekpunt Feyenoord

ANP

Moskee wacht Wilders op met koffie en koekjes

ANP

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

13 DEC 2017

Komt hij wel of komt hij niet? Dat was de afgelopen maanden de vraag in de Rotterdamse politiek. Maar Geert Wilders komt en maakt donderdag bekend wie de lijsttrekker is van de PVV Rotterdam in maart 2018. Hij doet dat op een pikante plek, namelijk tegenover de Essalam Moskee.

Lastig

Arno Bonte

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Arno Bonte

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

12 DEC 2017

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.