Love and the City: Daan en Nikki

2 december 2015 om 18:26 door Iris Hermans
Love and the City: Daan en Nikki
Liefde is... Daan en Nikki. Ze houden niet van churros, wel van elkaar

Metro gaat elke week op zoek naar liefde in Amsterdam. Op straat, in de kroeg, in de OBA, op de markt, in de club, in het park... Liefde is overal.

Hij: Daan (19) Zij: Nikki (19) Samen sinds: 3,5 jaar Gespot: Bij het churroskraampje op het Leidseplein (maar dat was toeval, van churros houden ze niet)

Uit de hand gelopen zoen

Een keer zoenen op een feestje in hun Brabantse geboortedorp Vught liep helemaal uit de hand. Op een positieve manier. Hij: „voor je het weet ben je 3,5 jaar verder en nog steeds samen, het is gewoon te leuk.” Sinds september wonen ze allebei in Amsterdam. Hij bij de Kinkerstraat, zij in de Pijp, samenwonen kan altijd nog. Samen shoppen vindt zij leuk, hij vindt het vooral leuk om met haar mee te gaan, „en een beetje door de stad te lopen.” Hij studeert econometrie en zit bij L.A.N.X., zij doet bedrijfskunde en werkt bij Vanilia. Ze zien elkaar zo’n drie keer per week en vervelen doet het nooit. Ze eten en drinken graag bij Ku aan de Utrechtsestraat of bij Boca’s, het liefst die in de Pijp.

'Niet lullig bedoeld hoor, maar...'

Zij vindt zijn nagelbijten een tikkeltje irritant en hij moet lachen om -en wordt weleens gek van- haar stopwoordjes. ‘Zeg maar’ drie keer per zin, ‘weetjewel’ en ‘snapje?’. Of ‘niet lullig bedoeld hoor, maar…’ „En dan maakt ze je helemaal kapot!” Voor zover dat kan, want: „Ze is zo lief. En ik wat minder, dat compenseert elkaar mooi.” Ze weten zeker dat ze samen blijven. Zij: „we zijn dan wel jong, maar wel heel zeker van elkaar.”

Brabantse liefde

Ze delen veel mooie herinneringen. „Lange verre vakanties met beide families, want dat klikt ook goed. En elk jaar weer de carnaval, we blijven tenslotte Brabanders.” True love vinden én houden op jonge leeftijd hebben ze niet van een vreemde: de ouders van zowel hem als haar zijn ook al vanaf hun zeventiende bij elkaar. Samen: „wij gaan de traditie niet verbreken!”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!