Amsterdam

Love and the City: Daan en Nikki

Liefde is... Daan en Nikki. Ze houden niet van churros, wel van elkaar

Foto van 'Iris Hermans'

2 DEC 2015

Metro gaat elke week op zoek naar liefde in Amsterdam. Op straat, in de kroeg, in de OBA, op de markt, in de club, in het park... Liefde is overal.

Hij: Daan (19) Zij: Nikki (19) Samen sinds: 3,5 jaar Gespot: Bij het churroskraampje op het Leidseplein (maar dat was toeval, van churros houden ze niet)

Uit de hand gelopen zoen

Een keer zoenen op een feestje in hun Brabantse geboortedorp Vught liep helemaal uit de hand. Op een positieve manier. Hij: „voor je het weet ben je 3,5 jaar verder en nog steeds samen, het is gewoon te leuk.” Sinds september wonen ze allebei in Amsterdam. Hij bij de Kinkerstraat, zij in de Pijp, samenwonen kan altijd nog. Samen shoppen vindt zij leuk, hij vindt het vooral leuk om met haar mee te gaan, „en een beetje door de stad te lopen.” Hij studeert econometrie en zit bij L.A.N.X., zij doet bedrijfskunde en werkt bij Vanilia. Ze zien elkaar zo’n drie keer per week en vervelen doet het nooit. Ze eten en drinken graag bij Ku aan de Utrechtsestraat of bij Boca’s, het liefst die in de Pijp.

'Niet lullig bedoeld hoor, maar...'

Zij vindt zijn nagelbijten een tikkeltje irritant en hij moet lachen om -en wordt weleens gek van- haar stopwoordjes. ‘Zeg maar’ drie keer per zin, ‘weetjewel’ en ‘snapje?’. Of ‘niet lullig bedoeld hoor, maar…’ „En dan maakt ze je helemaal kapot!” Voor zover dat kan, want: „Ze is zo lief. En ik wat minder, dat compenseert elkaar mooi.” Ze weten zeker dat ze samen blijven. Zij: „we zijn dan wel jong, maar wel heel zeker van elkaar.”

Brabantse liefde

Ze delen veel mooie herinneringen. „Lange verre vakanties met beide families, want dat klikt ook goed. En elk jaar weer de carnaval, we blijven tenslotte Brabanders.” True love vinden én houden op jonge leeftijd hebben ze niet van een vreemde: de ouders van zowel hem als haar zijn ook al vanaf hun zeventiende bij elkaar. Samen: „wij gaan de traditie niet verbreken!”


Views

53

Na 15 jaar bouwen eindelijk open: Noord-Zuidlijn

Na ruim 15 jaar bouwen, wordt de Noord-Zuidlijn zaterdag eindelijk geopend. / ANP

Foto van 'Merel Driessen'

VANDAAG, 09:30

Na ruim vijftien jaar bouwen gaat het dan eindelijk gebeuren: zaterdag wordt de Amsterdamse Noord-Zuidlijn geopend. Met de nieuwe metrolijn kunnen reizigers voortaan in een kwartier van Amsterdam-Noord naar -Zuid, of andersom.

Hoewel zondag pas de dienstregeling ingaat, wordt de nieuwe metrolijn zaterdag met een groot feest geopend. In de ochtend houdt cabaretier Martijn Koning een korte conference over de totstandkoming van de Noord-Zuidlijn en houdt de nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, een toespraak. Uiteindelijk nemen een paar honderd genodigden vanaf Amsterdam Centraal Station de allereerste officiële metro naar station Noord. ’s Middags kunnen 50 duizend belangstellenden een gratis testritje maken. De feestelijke opening kost ongeveer een half miljoen euro.

Hoofdpijndossier


Views

500+

Amsterdam wil huisjesmelkers aanpakken. / ANP

Amsterdam wil huisjesmelkers aanpakken

Wethouder wonen & bouwen, wijkaanpak, groen, dierenwelzijn, Laurens Ivens van de SP tijdens de installatie van nieuwe wethouders en raadsleden in de Amsterdamse gemeenteraad. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

In Amsterdam wil de gemeente overlast als gevolg van woningdelen aanpakken. Er worden maatregelen genomen om huisjesmelkers aan te pakken. Verhuurders moeten sinds vorig jaar een vergunning aanvragen als ze kamers aanbieden, maar dat gebeurt volgens verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens nog te weinig.

De enige manier

„ Amsterdam kan niet zonder woningdelen”, zegt Ivens. „ Voor veel jongeren is het de beste, maar ook de enige manier om in de stad te wonen. Maar we zien ook dat er veel huisjesmelkers zijn die proberen hun huurders een poot uit te draaien.” Zo krijgen ze vaak geen huurcontract, mogen ze zich niet inschrijven bij de gemeente of betalen ze hoge huren voor een „ bezemkast”, aldus de wethouder. „ Soms zonder daglicht of frisse lucht.”


Views

1k+

De Noord/Zuidlijn of 3.452.115 e-bikes?

Station Noorderpark. Vanaf 22 juli gaat de Noord/Zuidlijn eindelijk rijden. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JUL 2018

Aankomend weekend is het eindelijk zover. De Noord/Zuidlijn in Amsterdam wordt geopend. Het heeft ‘even’ -15 jaar bouwen- geduurd, maar op 22 juli 2018 zal de metro Noord/Zuidlijn eindelijk gaan rijden.

Startdatum verschoven

In 2003 zijn ze begonnen met de bouw, maar in 2009 werden er verzakkingen bij de Vijzelgracht ontdekt waardoor de aanleg van de lijn flinke vertraging opliep. Oktober 2017 werd als nieuwe startdatum aangehouden, maar dit bleek niet realistisch. De openingsdatum is toen verschoven naar juli 2018. Zaterdag 21 juli vindt er een groot openingsfeest plaats en op zondag 22 juli kun je eindelijk een ritje maken met de Noord/Zuidlijn.


Views

1k+

Camera videoHoe lang duurt de langste roltrap van de Benelux?

Amsterdam heeft 'm: de langste roltrap van de Benelux. Foto: ANP

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

2 JUN 2016

Maar liefst 47 meter lang is de roltrap in het nieuwe station Vijzelgracht in Amsterdam. Deze is daarmee de langste elektrische trap van de Benelux en raast de 43 meter lange roltrap naar de Rotterdamse Maastunnel voorbij.

De trap brengt straks reizigers van de Noord/Zuidlijn van de metrohal van station Vijzelgracht naar het perron. Tijdens de open dag op de Dag van de Bouw aanstaande zaterdag rollen de trappen voor het eerst duizenden mensen naar beneden. Het gevaarte is erop gebouwd om 6000 mensen per uur te verplaatsen.


Views

400+