Hotel in Amsterdam kost gemiddeld 213 euro per nacht

15 september 2015 om 18:14 door Carlo Doodeman
Hotel in Amsterdam kost gemiddeld 213 euro per nacht
Vijfsterrenhotel Amstel. Foto: ANP, Robin van Lonkhuijsen

Overnachten in een Amsterdams hotel kost je deze maand een rib uit je lijf. Dat komt door de samenval van zakenreizigers en toeristen. Dat er meer conferenties worden gehouden in september dan in andere maanden speelt ook een rol. Dit meldt hotelzoekmachine Trivago.

Conferenties

De gemiddelde prijs voor een overnachting in een kamer is deze maand 213 euro. Dat is 13 procent hoger dan de gemiddelde prijs van vorig jaar: 188 euro.

September is een populaire maand voor conferenties, wat de hoge prijzen deels verklaart. Onder andere de International Broadcast Convention en het European Respiratory Society vinden deze maand plaats in Amsterdam.

Hierdoor komen er veel mensen naar Amsterdam en is de bezettingsgraad hoger dan normaal. Door de hoge bezetting kunnen de hotels ook meer geld vragen voor een kamer, toeristen zijn hier vaak de dupe van.

Lees ook: In dit hotel kun je helemaal offline gaan

Grotere populariteit

Overigens is Amsterdam niet de enige stad die duurder is in de maand september, ook in veel andere grote Europese steden is dit het geval.

Over het algemeen zijn Amsterdamse hotels ook duurder geworden. De oorzaak: grotere populariteit van Amsterdam en luxere hotels. De afgelopen jaren zijn er veel vijfsterrenhotels bijgekomen: het zijn er nu bijna twintig in totaal. Slapen tegen een budgetprijs in Amsterdam wordt zo steeds lastiger.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!