Club Capital: café de Walvis

Foto van 'Metro'

Metro

17 SEP 2015

De Amsterdamse Lotte, Rebecca en Rachel - ook bekend van Blog Society - geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Deze keer: Rebecca Boektje

Café de Walvis in de Spaarndammerbuurt is vanaf de eerste dag al een regelrechte hit. En terecht.

De locatie is top, lekker dicht bij het Westerpark, veel studenten en op loopafstand van Strand West. In dit deel van de stad viel eigenlijk nog weinig te beleven, maar daar bracht café de Walvis verandering in.

Gigantisch terras

De Walvis heeft een gigantisch terras, vól in de zon en lekker no nonsense. Ook nu er allerlei hippe hotspots in de buurt zijn bijgekomen, is café de Walvis nog steeds the place to be. Waarom? Gewoon, omdat het er relaxed en gezellig is.

Geen hipster quinoatorentjes op het menu, geen slowjuices, maar gewoon goed, lekker en eerlijk eten. Vooral de burgers zijn steengoed. De broodjes zijn rijkelijk belegd en je kunt ook kroketten krijgen. Verder zijn er lekkere salades, goede borrelhappen en XXL gin-tonics.

Bierproeverij

Maar café de Walvis heeft nog meer. Op maandagavond is er speciaalbieravond, met drie speciaalbiertjes van de tap voor 8,50 euro. Woensdag is het gehaktdag: een heerlijke hamburger met friet voor maar 10 euro.

Elke maand is er Pup Quiz en Ajax kijk je met al je vrienden hier live op het grote scherm.

Huiskamergevoel

De Walvis geeft je bij binnenkomst direct een huiskamergevoel. Op de tafels liggen kleedjes, er staan wat (stiekem hippe) cactussen, gezellige lampen, kaarsen en de muren zijn tof beschilderd. Het doet een beetje retro aan, zonder ouderwets te zijn.

Adres Café de Walvis: Spaarndammerstraat 516, 1013 SZ Amsterdam

Cijfer: 8,5
Prijs / Kwaliteit: ****
Eten: ****
Design & Ambiance: *****

Voor andere leuke hotspots in Amsterdam, kijk op http://www.mytravelboektje.com en volg MyTravelBoektje ook op Instagram en blijft altijd op de hoogte! Twitter: @MyTravelBoektje

Lees ook: Club Capital over Renato's


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Amsterdamse wethouder blogt over stervend zoontje
Likeability of 3

Amsterdamse wethouder blogt over stervend zoontje

Sam. / Facebook Laurens Ivens

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

14 JAN 2018

De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens is samen met zijn vrouw een blog begonnen over zijn zoontje Sam. De SP-wethouder werd op 24 september 2017 vader, maar zijn kind lijdt aan neonatale Marfan. De levensverwachting is volgens de dokters op zijn hoogst twee jaar.

In een Facebookpost vertelt Ivens over zijn zoon: „Een prachtige baby, maar wel geboren met neonatale Marfan: een aangeboren bindweefselaandoening waardoor oa het hart zich verkeerd vormt. Terwijl je net in ons leven bent, moeten we ons ook al voorbereiden op jouw vertrek hier weer uit, aangezien de dokters jou (en ons) niet meer dan maximaal 2 jaar geven."

ID&T-oprichter gaat voorschool arme gezinnen betalen

De voorschool is niet langer gratis/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

13 JAN 2018

De voorschool is niet langer gratis en dus halen ouders die het financieel niet al te breed hebben hun peuter er vanaf. Onacceptabel nieuws, zo dacht Duncan Stutterheim en dus is hij in actie gekomen voor die kinderen.

Het zijn immers vaak de kinderen die een taalachterstand hebben, die hierdoor de voorschool missen. „Ik heb eens twee vluchtelingen uit Syrië in huis opgevangen, en zag toen dat taal cruciaal is om mee te komen in de maatschappij", vertelt Stutterheim tegenover Het Parool. „En hoe oneerlijk is het als een kindje al met een achterstand op de basisschool begint?"

Loog partijgenoot Sylvana Simons over haar CV?

Vragen over CV van de nummer drie op de lijst ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

8 JAN 2018

Is Cailin Kuit wél of geen psychiater geweest? Volgens haar persoonlijke kandidatentekst op de campagnewebsite van BIJ1 wel. Dit wordt echter in twijfel getrokken. Het antwoord op deze vraag vinden zou niet heel lastig moeten zijn. Toch komt de naam van de nummer drie op de lijst van BIJ1 niet voor in de officiële registers. En dit leidt tot nog meer vragen.

Tijdens het programma Buitenhof nam Sylvana Simons het op voor Kuit. Tegen Pieter Jan Hagens zei ze dat de geruchten niet klopten en dat GeenStijl bewust onrust creëerde. Simons zat bij het programma om te praten over de deelname van haar partij aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

Oom zoekt 'helden' die zijn neef in elkaar sloegen

De omgeving waar het plaatsvond ©Google Maps

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

3 JAN 2018

Wat een feestelijke jaarwisseling had moeten worden, kreeg voor de 22-jarige Victor uit Arnhem een vervelend einde. Nadat hij samen met een vriend in Amsterdam-West op stap was geweest werd hij belaagd door vier mannen. Waarom? Vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Dit meldt AT5.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 3

14-jarige jongen verliest hand door vuurwerk

Drie tieners zijn gewond geraakt nadat zij een zelf geknutselde vuurwerkbom hadden aangestoken. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

1 JAN 2018

Drie tieners zijn gewond geraakt nadat zij een zelf geknutselde vuurwerkbom hadden aangestoken. Een 14-jarige jongen verloor zijn hand bij de explosie.

Verwondingen aan hand en gezicht

Politie Amsterdam filmt vuurwerk vanuit de lucht

 De agenten van de politiehelikopter vlogen tijdens de jaarwisseling boven onze hoofdstad. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

1 JAN 2018

Wel eens nagedacht wat de beste plek is om al het vuurwerk te kunnen zien? Agenten van de politie Amsterdam hebben het antwoord voor je. De agenten van de politiehelikopter vlogen tijdens de jaarwisseling boven onze hoofdstad en konden vanaf bovenaf het vuurwerk bekijken.

Mocht je het vuurwerk van gisteravond hebben gemist, dan hebben deze agenten gelukkig nog een heel mooi filmpje voor je gemaakt. De video plaatsten ze op Twitter en is al massaal gedeeld.

Likeability of 3

Twee katten gevonden bij vuilnis in Amsterdam

De twee katten werden gevonden zonder chip. Foto ter illustratie: pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

28 DEC 2017

In Amsterdam zijn twee katten aangetroffen bij het vuilnis. De dieren zaten samen in een kastenkistje en zijn gedumpt. Ze waren drijfnat en zaten onder de klitten.

„Wat je situatie ook is, laat je dier niet op deze manier de dupe zijn!", schrijft de Dierenambulance Amsterdam op Facebook. De dieren werden donderdagochtend 28 december gevonden in de Rustenburgerstraat.