In het nieuws

Word WK in wormen charmeren, Rummikub, schaakboksen!

Ben jij sterk en slim genoeg? Je kunt je aanmelden via Facebook: World Chess Boxing Organisation

Foto van 'Iris Hermans'

3 JUL 2018

Stiekem altijd de stille ambitie gehad om de beste van de wereld van iets te worden, maar weet je alleen nog niet waarin?

Goed/goud nieuws!

Voor alle wereldkampioenen-in-spe is er goed nieuws. Vergeet het WK Voetbal, die kaarten zijn reeds geschud, maar ontdek je glijd-kwaliteiten bij een regenworm, krik je jaarlijkse aantal potjes Rummikub tot kampioenenniveau, voedt een superherder op en wie weet win jij straks goud! Of een beker, de eer of waardebon, want niet alle WK’s zijn even officieel. Details. Het gaat om de titel wereldkampioen, en dat kun je in van álles worden.

,,Kom maar naar boven lekkere worm van me!"

Wormen charmeren

Doe goed je best, dan komt-ie vanzelf naar boven. De worm dan, en laat dat nou net de bedoeling zijn van het Worm Charming Championship, het jaarlijkse event in het Engelse dorpje Willaston. Deelnemers uit alle windstreken gaan al sinds 1980 op hun knieën op een 3 bij 3 plekje om zo veel mogelijk glibberige kopjes uit de natte grond te laten komen. Niet met zwaar geschut, maar met behulp van kleine tools die voor trillingen zorgen en wat smooth talking, of ‘charming’, zoals ze het daar noemen. ,,Kom maar lekker omhoog, lieve worm.” Het record staat op 567 en dierenliefhebbers, geen paniek: na afloop worden de wormen weer in het wild losgelaten en in het donker, zodat ze niet meteen worden opgegeten.

Rummikub

Facebook World Rummikub Championships

In november wordt in Jerusalem gestreden. Niet met granaten en om territorium, maar met gekleurde getallen om de titel beste Rummikubber van de wereld, in het Waldorf Astoria. Rummikub is al ruim 40 jaar lang een geliefd spel over de hele wereld, ‘Brings people together’ staat op de doos van spellengigant Goliath te lezen. Ooit begonnen als kaartspel, heeft het intussen al tot meerdere varianten geleid, maar de liefhebbers kunnen niets anders dan beamen dat niets boven h Nederland draagt ook zijn steentje bij in het mondiale Rummikubwezen en heeft al meermaals het WK gewonnen. In 2012 moest het NK Rummikub opnieuw worden gespeeld, omdat de winnaar bleek te hebben valsgespeeld. Iets met extra steentjes in de mouw.

Schaakboksen

Hier komt het aan op verstand en kracht... Facebook: World Chess Boxing Organisation

Terwijl het spuug van je bitje op de grond valt, denk je na over hoe je de halfnaakte man voor je schaakmat kan zetten. Ook hij zweet zich kapot, en bloedt hij nou uit z’n oor? Zomaar een plausibele potentiele scène uit het Chessboxing Amateur Championship dat eind deze maand in India wordt uitgevochten, zowel mentaal als fysiek a.k.a. ‘het ultieme gevecht’. The quest for the smartest & toughest, maar hier geen ingewikkelde selecties, je kunt je aanmelden via Facebook.

Schoenmaken

Instagram winnaar Patrick.frei.bespoke

Een eeuw geleden werden over de hele wereld allerlei schoenmaakwedstrijden gehouden, maar tijdens de daaropvolgende 100 jaar verloor het ambacht zijn schoenglans. Een aantal schoenliefhebbers en -makers, van webshop tot blog tot winkel besloot het imago van schoenmaken weer op te poetsen en bedacht een WK waarin schoenmakers hun beste voetje voor konden zetten. Wel gewoon vanuit huis of atelier, want schoenmaken doe je nu eenmaal niet even in een uurtje. De winnaar deed er maar liefst 160 uur over, maar resultaat is dan ook een glanzend zwarte herenschoen die van de punt tot de hak strak en decoratief tegelijk is. Samen met twee andere paren, is dit winnende paar nu op wereldtournee waarbij schoenwinkel in Bejing tot Oslo worden aangetikt. Kijken kijken, niet passen.

Zandsculpturen

Niet de winnaar maar wel een vrouw van zand die hoge ogen scoort!

Geen Japanse geisha of een andere bevallige dame, maar een stoomwals heeft dit jaar het WK Zandsculpturen gewonnen. De winnaar uit Groot-Brittannië liet acht andere uit de kluiten gewassen zandkastelen achter zich met zijn bouwwerk dat lijkt te zweven. 40.000 kilo zand gebruikte Baldrick Buckle, net als de andere deelnemers. Overigens wordt geen strandzand, maar rivierzand gebruikt. Plakt beter, want hoe natter het zand, hoe strakker het kasteel. Of sculptuur. Alle kunstwerken zijn nog tot 19 augustus op de Lange Voorhout in Den Haag te zien en de toegang is gratis.

Herdershond

Als hij geen groot bot heeft gekregen... Facebook WUSV

Zelf niet echt een talent, maar ben je wel heel toevallig het baasje van een Duitse herder die je verdedigt waar nodig, kan ruiken als de beste en je altijd gehoorzaamt? Dan ben je net te laat voor het WK Universal Sieger in het Vlaamse Diest, waar in drie dagen uit z’n 70 herdershonden uit 20 landen de wereldkampioen werd gekozen, die niet alleen een glanzende gezonde vacht had, maar ook de meest ontwikkelde speurneus was/had, het beste luisterde en je verdedigde tot op het bot. Bij wijze van spreken dan. Guter Hund! 


Verdachte familie wijst elkaar aan na dood moeder

Gerechtsgebouw Utrecht/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 MIN

Twee zussen en hun partners die worden verdacht van mishandeling en betrokkenheid bij de dood van hun (schoon)moeder, bleven dat laatste woensdag ontkennen voor de rechtbank Utrecht.

Ze spraken elkaar tegen en beschuldigden elkaar. Het slachtoffer, de 58-jarige Soraya Gooyer, werd eind oktober 2017 dood gevonden in haar woning in de wijk Overvecht. Ze stierf door 'samendrukkend geweld' op haar hals en kaak, stelden deskundigen vast.

Lange periode mishandeld


Vrouw (65) vast om dreigbrieven aan windmolenparken

Windmolens/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

44 MIN

De politie heeft een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden die mogelijk dreigbrieven heeft verstuurd naar partijen die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken.

De brieven waren gericht aan ondernemers en bestuurders. Agenten doorzochten dinsdag haar huis, woensdag meldde zij zich op last van de politie op het bureau. De politie heeft woensdagochtend nog zes huiszoekingen gedaan en zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten. Er zijn huizen doorzocht in Meeden, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, Groningen, Oude Pekela en Stadskanaal.

Drie eerdere arrestaties


Likeability of5

Musk ontwerpt chip die brein computer laat besturen

Elon Musk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

1 UUR

We hoorden hem vooral over zijn raketplannen, maar op de achtergrond lijkt Elon Musk bezig te zijn geweest met iets anders groots: een chip waardoor je brein een computer kan besturen.

Tests bij een aap

Musk en zijn bedrijf Neuralink hebben een persconferentie gehouden. Daar maakten ze bekend dat ze een chip hebben ontwikkeld voor in het menselijk brein, die verbonden is met een computer. De eerste tests met een aap zijn goed verlopen en Neuralink hoopt binnenkort verlamde mensen te kunnen helpen.


like
user_72674f9aa37b1ade0c8257363a2213addabd7350_avatar

Chantal gaat nooit zonder oordoppen op pad

Chantal gaat nooit zonder oordoppen op pad

Chantal Vissers.

In samenwerking met VeiligheidNL

6 JUL 2019

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Chantal Vissers (21) uit Utrecht, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Chantal, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Om mijn oren te beschermen en zonder pijn aan mijn oren vooraan te staan.


Vrouw valt uit flat te pletter tijdens sekspartij

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

1 UUR

Een vrijpartij kan het begin betekenen van een nieuw leven. Een vrouw uit Rusland is echter om het leven gekomen doordat ze tijdens de seks naar beneden viel.

De 30-jarige had samen met haar partner tijdens het bedrijven van de liefde de vensterbank bij een van de ramen van hun appartement in Sint-Petersburg opgezocht. Daar ging het er zo wild aan toe, dat ze op een gegeven moment beiden naar beneden vielen.

Weer aan het feest


Hof: OM moet arrestatie Michael P. onderzoeken

De rechtbanktekening van Michael P./ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

Het Openbaar Ministerie moet toch onderzoek doen naar de arrestatie van Michael P., die is veroordeeld voor de moord op Anne Faber. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald na een klacht van P.

Hardhandig

P. had aangifte gedaan tegen het aanhoudingsteam dat hem arresteerde. Dat zou veel te hardhandig zijn gebeurd, waardoor hij letsel opliep, waaronder een afgescheurd stuk bot in de schouder. Het OM seponeerde de aangifte, maar P. nam daar geen genoegen mee.


Lief! Twee slurfhondjes geboren in Blijdorp

Blijdorp/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 UUR

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft men deze week twee baby slurfhondjes mogen verwelkomen. De dierentuin meldt dat via social media.

Het kan zijn dat de jonge slurfhondjes al iets langer rondliepen in het verblijf. Volgens Blijdorp zijn ze na hun geboorte niet altijd direct goed te zien. „Omdat ze zich goed verbergen in hun nestje van houtsnippers en blaadjes."

Springmuizen


Vooral adolescenten zijn slachtoffer cybercrime

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 UUR

Cybercrime is binnen Nederland aan een forse opmars bezig. Afgelopen jaar was een op de twaalf Nederlanders het slachtoffer van cybercrime.

Opvallend is dat vooral de generatie die opgroeid met computers zich toch niet helemaal bewust lijkt van de gevaren van het internet. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn vooral tieners en jongvolwassenen slachtoffer hiervan geworden. In totaal gaat het om zo'n 1,2 miljoen Nederlanders.

Oplichting


Likeability of5

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

15 JUL 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Recordhouder Vierdaagse valt uit na sleutelbeenbreuk

Bert van der Lans met zijn startformulier van dit jaar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 09:54

De 87-jarige Bert van der Lans uit Nijmegen, recordhouder van de Vierdaagse, is woensdag niet meer begonnen aan zijn tweede wandeldag.

Van der Lans brak dinsdag een sleutelbeen bij een valpartij en had woensdagmorgen nog te veel pijn om opnieuw dertig kilometer te gaan lopen. Daardoor heeft noodgedwongen een punt achter zijn deelname van dit jaar gezet.

72ste poging


Kleinste huurprijsstijging in vier jaar tijd

ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:39

De huurprijzen in de vrije sector zijn in het afgelopen kwartaal met slechts 3,1 procent toegenomen. Dat is de laagste gemiddelde prijsstijging in vier jaar tijd.

Amsterdam

Volgens de verhuurbemiddelaar Pararius is er vooral een geringe huurstijging in Amsterdam. Omdat er in de hoofdstad relatief veel woningen te huur worden aangeboden, stegen de prijzen daar met slechts 2,8 procent. Amsterdam kent al enkele kwartalen op rij een huurprijsstijging van minder dan 3,5 procent. Wordt Amsterdam buiten beschouwing gelaten, dan komt de gemiddelde landelijke prijsstijging uit op 5,5 procent.


Politie neemt in uur tijd twee auto's in van één man

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 09:09

Tijdens een verkeerscontrole in Rotterdam heeft de politie dinsdag verschillende auto's in beslag genomen. Een wanbetaler moest zelfs twee exemplaren inleveren.

Het ging om een zogenoemde stop- en betaalcontrole in de Vlambloem in de wijk Ommoord, waarbij de politie twee keer dezelfde man staande werd gehouden, zo weet Het Algemeen Dagblad.

Kentekenscan


Teek nestelt zich in oog van Amerikaan

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 08:24

Met hogere temperaturen is het tekenseizoen weer in volle gang, dus kan het geen kwaad om je zelf regelmatig te controleren. Er is alleen een plek waar je niet zo snel kijkt...

Dat is namelijk je oog. Toch is het ook mogelijk dat een teek zich daar vestigt, zo ondervond Chris Prater. De Amerikaan had niet door dat de geleedpotige zich er genesteld had, totdat hij tijdens het snoeien van de tuin last kreeg van zijn oog.

Spoelen hielp niet


Christchurch boos over komst megawapenwinkel

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 07:44

De Nieuw-Zeelandse winkelketen Gun City heeft plannen bekend te maken voor een megawinkel in Christchurch. De keten had wapens verkocht aan de man die wordt beschuldigd van het plegen van twee aanslagen op moskeeën in Christchurch, waarbij 51 doden vielen.

Volgens Radio New Zealand zijn mensen die dicht bij de geplande locatie voor de winkel wonen boos over de komst van de grote wapenwinkel, die samen met een warenhuis en kantoorpanden in augustus moet opengaan.

Hadden ons moeten informeren


'Gemeenten moeten beter voorbereiden op hittegolf'

Mensen zoeken massaal het strand op tijdens de hitte/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:19

Gemeenten moeten zich beter voorbereiden op een hittegolf. Zo moeten er afspraken worden gemaakt met andere lokale partijen over wie wat doet bij perioden van hitte. En stedenbouwkundigen moeten in hun plannen meer rekening houden met snikhete dagen. Daarvoor pleit het Rode Kruis dat woensdag met een Hittegolfgids voor steden op de proppen komt.

Volgens het Rode Kruis is na de hittegolf van juli 2006, toen 1000 mensen meer dan in een gemiddelde julimaand overleden, landelijk het nodige gebeurd. Zo is er een Nationaal Hitteplan gekomen, „waardoor risicogroepen beter in de gaten worden gehouden", zegt Maarten van Aalst, directeur van het Klimaatcentrum van het Rode Kruis. „Maar op lokaal niveau, in de wijken kunnen we meer doen om kwetsbaren te helpen als het heet is."

Ouderen en chronisch zieken


Likeability of5

Mogelijk aantekening en boete voor VVD'er

Wybren van Haga (VVD). / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Wybren van Haga, het VVD-Kamerlid dat met te veel alchohol op achter het stuur zat, moet rekening houden met een aantekening op zijn strafblad en een boete van zeker ruim 300 euro. De VVD zelf heeft hem al een straf opgelegd.

Niet blij

De mogelijke aantekening en boete zijn op basis van het promillage dat Van Haga zelf noemt, aldus het Openbaar Ministerie, dat niet specifiek op zijn situatie wil ingaan. Tegen De Telegraaf verklaarde de eerder al in opspraak geraakte politicus dat hij een promillage van 0,6 had, iets hoger dan de grens van 0,5 procent voor ervaren bestuurders.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Ursula von der Leyen voorzitter Europese Commissie

Ursula von der Leyen. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Ursula von der Leyen (60) is benoemd tot voorzitter van de Europese Commissie. Na de geheime stemming stond de teller op 383 voor, 327 tegen en 22 onthoudingen, maakte parlementsvoorzitter David Sassoli bekend. De Duitse christendemocrate had minimaal 374 stemmen nodig om de Europese topfunctie per 1 november binnen te halen en als eerste vrouw het dagelijks bestuur van de EU te gaan leiden. Op het krappe resultaat volgde een voorzichtig applaus in het parlement.

Grote eer

Sassoli feliciteerde Von der Leyen en gaf haar meteen het woord. 'Dit is een hele grote eer', zei de 60-jarige 'VDL'. „Ik ben beduusd van uw vertrouwen in mij. Dit betekent ook dat u vertrouwen heeft in Europa, in een sterke Europese Unie die is verenigd van noord tot zuid en van oost naar west."


Likeability of5

Kamerlid gepakt met te veel alcohol achter het stuur

Wybren van Haga (VVD) in de Tweede Kamer. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Vorige week werd VVD-Kamerlid Wybren van Haga aangehouden met een slok op. Het Kamerlid liep tijdens een verkeerscontrole op de A4 tegen de lamp.

Weinig gegeten

Aan het AD laat Van Haga weten dat de berichtgeving klopt. „Knap waardeloos. Ik had twee wijntjes gedronken en te weinig gegeten.” Tijdens de controle bleek dat het Kamerlid een alcoholpromillage van 0.6 in zijn bloed had. Voor ervaren rijders ligt de grens op 0.5.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Deze twee steden zijn nog in de race voor ESF

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman met alle bidbooks. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Nog slechts twee steden zijn in de race om in 2020 het Eurovisiesongfestival te organiseren, Rotterdam en Maastricht. Dat laat de NPO weten. Vorige week boden ook Utrecht, Arnhem en Den Bosch een bidboek aan, maar die voorstellen zijn het niet geworden.

Inhoudelijk sterker

Het bid van Maastricht en Rotterdam was inhoudelijk sterker dan de andere drie, meldt de organisatie. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de voorgestelde accommodaties en de financiële bijdrage die de steden willen leveren.