Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

HEMA trouwt stellen die dat in eigen land niet mogen

In Nederland kunnen partners van hetzelfde geslacht al sinds 2001 in het huwelijksbootje stappen, maar in andere Europese landen is dat alles behalve vanzelfsprekend. Het ‘homohuwelijk’ wordt daar door de wet niet erkend. Voor stellen die daarmee te maken hebben en toch graag willen trouwen heeft HEMA het HEMA-huwelijk in het leven geroepen.

Tijdens de komende Pride van Amsterdam zullen drie stellen op uitnodiging van de winkelketen elkaar het ja-woord geven. „Iedereen zou de liefde moeten kunnen vieren en in een verbintenis kunnen omzetten. Door dit huwelijk mogelijk te maken, wil HEMA, samen met deze liefdeskoppels, laten zien dat het vieren en bezegelen van de liefde voor iedereen mogelijk moet zijn. Want liefde is voor iedereen”, staat in een verklaring van HEMA.

Regenboogtompoucen

Speciaal voor deze gelegenheid maakt HEMA een bijzondere versie van de beroemde tompoucen. In plaats van de roze (of oranje) laag zijn ze voorzien van een regenboog.

Met de verkoop van deze Pride tompouces steunt HEMA de GSA’s van het COC. Het COC is een belangenorganisatie die zich inzet voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). „Van iedere tompouce gaat de nettowinst naar de GSA’s van het COC”, aldus het bedrijf.

GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance: een verbond tussen leerlingen en docenten met allerlei seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies. Samen werken ze aan een school die veilig is voor iedereen, of je nu homo, hetero, lesbisch, bi of in dubio bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.