Bregje Simons
Bregje Simons Openbaar vervoer 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Er rijden minder treinen door de hitte

Er rijden minder treinen door het hele land vrijdag in verband met de extreem hoge temperatuur. De hitte zorgt voor technische problemen, waardoor er op verschillende trajecten minder treinen kunnen rijden.

Daarnaast kunnen de rails buigen en ontstaan er seinstoringen. „Door de hitte kunnen de systemen niet altijd bepalen waar de trein is en dan springt het sein op rood. De rails kunnen soms wel 80 graden worden", zegt woordvoerder Jaap Eikelboom van Prorail. „We hebben vannacht 20 spoedreparaties uitgevoerd." De grootste problemen worden vanmiddag verwacht.

40 incidenten

Volgens Eikelboom heeft ProRail extra mensen aan het werk zodat ze sneller ter plekke kunnen zijn als er iets aan de hand is. „De meeste problemen komen aan het eind van de dag. Dan is het het warmst", zegt Eikelboom. Gisteravond waren er maar liefst 40 incidenten tegelijkertijd op het spoor.

Wegen smelten

Ook de wegen in Nederland hebben moeite met het warme weer. Op sommige snelwegen raakte het asfalt zo erg beschadigd door de warmte dat Rijkswaterstaat spoedreparaties moest uitvoeren, meldt RTL Nieuws. Dat gebeurde onder meer op de A16 bij Dordrecht, waardoor de rechter tunnelbuis van de Drechttunnel is afgesloten, en op de A58 bij de Vlaketunnel in Zeeland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.