Binnenland

Likeability of 5

De vijf lekkerste terrassen van Nederland

In samenwerking met Heineken

11 JUL 2018

Mijn hemel, wat een heerlijk weer. En dat blijft voorlopig nog even zo. Het is een ideale periode om tot ’s avonds laat op een terras te hangen. Daarom heeft Metro de lekkerste vijf terrassen van Nederland voor je op een rij gezet. Geniet ervan!

In de kazerne – Nijmegen

Zin om een potje jeu de boules te spelen, maar geen trek om naar de camping te gaan? Bij In de Kazerne in Nijmegen kan het gewoon op het terras. Het tussen de drankjes door tegen elkaar opnemen aan de tafeltennistafel is ook mogelijk. Geen zin om je in te spannen? Dan kun je lekker achteroverleunen en kijken hoe anderen zich van hun sportiefste kant laten zien. En dat allemaal op het oude kazernecomplex in Nijmegen-Oost. Een lust voor het oog.

Hotel New York – Rotterdam

Je komt er bijna ogen te kort. Alleen al het prachtige pand van Hotel New York zelf spreekt tot de verbeelding. Vrijwel automatisch dwaal je in gedachten af naar de periode waarin mensen hier op de boot naar Amerika stapten. En dan de omgeving. Bootjes op de Maas, in de verte de Euromast en om de hoek prachtig uitzicht op de Erasmusbrug. Een ultieme setting om van een kleine versnapering te genieten. Of je nu aan een tafeltje op het terras zit of in een ligstoel op het gras.

Landgoed Vaeshartelt – Maastricht

Even he-le-maal tot rust komen? Op Landgoed Vaeshartelt waan je je in een oase van kalmte tussen de fruitgaarden waar onder meer frambozen, kruisbessen en bramen groeien. Even fraai is het contrast tussen de moderne accenten op het landgoed en de geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Klassiek genieten, zullen we maar zeggen.

De Koning - Alkmaar

Wat is er fijner dan op zomerse dagen in de tuin de barbecue aan te steken? Juist, op een terras genieten van iemand die nog beter kan grillen dan jij. Bij De Koning in Alkmaar zijn ze dan ook apetrots op de Josper Grill. Op de houtgestookte oven worden alle vlees- en visgerechten bereid, zoals jij dat – sorry – niet zou kunnen op je bbq.

Waterkant – Amsterdam

Fawaka? Om in heerlijk relaxte Surinaamse sferen te komen, moet je bij Waterkant in Amsterdam zijn. Zeg eerlijk, waar anders in Nederland kun je een Biri Bucket bestellen? En het heet niet voor niets Waterkant natuurlijk. Dus laat je benen lekker over de kade hangen en geniet van alles wat er voor je neus op het water gebeurt. Prima tijdverdrijf terwijl je op je Baka Bana wacht.

Op zoek naar leuke terrassen? Vind de mooiste plekjes bij jou in de buurt met de locatiezoeker van de Heineken Biertegoed App.


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

7k+

Rolstoeler als eerste over de finish bij Vierdaagse. / ANP

Rolstoeler als eerste over de finish bij Vierdaagse

Afghanistanveteraan Ronald van Dort komt als eerste over de finish op tijdens de laatste dag van de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Rolstoeler Ronald van Dort (36) uit Ridderkerk heeft als eerste Vierdaagsedeelnemer de 102e Vierdaagse volbracht. De goedgetrainde militair kwam alle vier de dagen ruim als eerste binnen in Nijmegen.

Van Dort ging vrijdag zo snel over het parcours dat de speciaal voor de Vierdaagse aangelegde pontonbrug over de Maas bij Cuijk in Brabant nog niet klaar was. Hij is met een speedbootje overgezet, vertelde hij bij terugkomst in Nijmegen.

Uruzgan


Views

1k+

Laffe daad rolstoelbakfietsrover leidt tot crowdfund

Foto van 'Iris Hermans'

GISTEREN

Laffe daad leidt tot hartverwarmende reacties en een crowdfunding en mocht het lukken, dan mag de bakfietspimper zich melden. ,,Zou echt te gek zijn als iemand iets moois voor ons erop wil maken!”

'Droeftoeter'


Views

900+

Vermiste kat duikt op zodra baasje uit coma komt

Foto ter illustratie. Bron: Emre Gencer/ Unsplash

Foto van 'Cerise van Vliet'

18 JUL 2018

Een hond is je beste vriend, maar een kat kan er blijkbaar ook wat van! Kat Pruttel was tijdenlang vermist, maar dook ineens weer op toen baasje Ineke van Broenswijk na een half jaar uit coma kwam.

„Het is een wonder, we hebben allebei een hele lange reis gemaakt", zegt Ineke tegen RTV Utrecht. De kat werd volledig uitgeput teruggevonden in Baarn. Deze week zagen de twee elkaar voor het eerst in maanden weer terug.

Longontsteking


Views

2k+

Iemand wegbrengen naar Schiphol gaat geld kosten

Wegbrengen Schiphol gaat geld kosten/ ANP

Foto van 'D. van Aken'

17 JUL 2018

Je moet straks betalen om je door iemand weg te laten brengen naar Schiphol. Nee, het gaat niet om de kosten van een taxi. De luchthaven wil reizigers die met de auto gebracht worden laten dokken.

Piekuren

Met het betaald maken van ’kiss & ride’ wil Schiphol het autoverkeer nog verder ontmoedigen. Het afzetten van reizigers gaat in rekening gebracht worden om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven terug te dringen.


Views

4k+