Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Maximale jeugdstraf geëist voor doden Shaqil (15)

Tegen een zestienjarige jongen uit Almere die afgelopen december een vijftienjarige plaatsgenoot zou hebben doodgestoken, is dinsdag een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geëist. Dat is de maximale straf die opgelegd kan worden aan minderjarige verdachten van maximaal vijftien jaar. Zo oud was de jongen eind vorig jaar.

Stoornissen

Bij de verdachte zijn stoornissen geconstateerd die behandeling volgens het Openbaar Ministerie (OM) noodzakelijk maken. Het is niet bekendgemaakt om welke stoornissen het gaat.

Voor de tweede verdachte, ook zestien jaar, heeft het OM vrijspraak gevraagd. Hij was wel aanwezig bij de ruzie en steekpartij, maar heeft in de ogen van het OM geen strafbare feiten gepleegd.

De vijftienjarige Shaqil werd op 12 december jaar bij een ruzie op het Pirellipad in Almere neergestoken. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. Het slachtoffer had kort daarvoor een tasje van de verdachte gestolen. De zaak is door de rechtbank in Lelystad achter gesloten deuren behandeld, omdat het om minderjarige verdachten gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.