In het nieuws

Geen goede afloop voor Week van de verloren Knuffel

Foto: Nederlandse Spoorwegen

Foto van 'Esther Zandberg'

4 DEC 2015

„Eigenaar gezocht van deze schattige Hello Kitty knuffel! Verloren in de trein, maar nu eenzaam bij verloren voorwerpen.” Zo klonk de oproep van de Nederlandse Spoorwegen deze week. De afgelopen zeven dagen stonden namelijk in het teken van de Week van de verloren Knuffel waarbij knuffeltjes weer herenigd moesten worden met hun eigenaren. Alleen: geen enkele knuffel is daadwerkelijk herenigd.

Verdrietig

Jaarlijks laten NS-reizigers per ongeluk vele duizenden voorwerpen achter in de trein of op het stations, zo laat de NS weten op hun website. „Er is voor een kind niets zo verdrietig als het verliezen van een dierbare knuffel. Bij NS herenigen we graag onze kleine reizigers met zijn of haar pluchen vriend. Omdat niet iedereen melding maakt van een verloren voorwerp, blijft er een hele dierentuin aan gemiste knuffels achter.”

Sinterklaasavond

Elke dag probeerde de NS een knuffel te herenigen met het kind dat hem is verloren. Social media werd ingezet op foto's van de knuffels te plaatsen en hopelijk de eigenaren op te sporen. „We willen hiermee aandacht vragen voor alle spullen die in de trein worden vergeten,” zo vertelt de NS-woordvoerder tegen het AD. „We hebben de ambitie dat alle knuffels op sinterklaasavond herenigd zijn met hun eigenaartje.”

Helaas is dit doel voor de NS niet gelukt. Geen enkele knuffel is herenigd met zijn eigenaar. Wel heeft de NS met de actie aandacht gekregen voor gevonden voorwerpen.


Views

46

Likeability of 3

Vic (6) overleden na ongeluk met zwembadfilter

Foto: Privé

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 09:59

De Belgische Vic, die afgelopen week in Portugal in een coma raakte nadat hij een kwartier onder water met zijn arm vast had gezeten in het zwembadfilter, is maandagochtend overleden. Het ongeluk gebeurde toen de 6-jarige Vic naar de bodem van het zwembad dook, en daar uit nieuwsgierigheid zijn arm in een gat stak. Dat bleek het zwembadfilter te zijn, waar hij tot aan zijn elleboog in werd vastgezogen.

Eerder meldden de ouders dat het jongetje hersendood verklaard was door de artsen in het kinderziekenhuis in Lissabon, en dat de behandeling gestaakt ging worden. Niet veel later nadat zijn ouders hem uit zijn coma hebben laten halen, is Vic overleden.

,,Deze morgen om zes uur lokale tijd is Vic zijn hartje gestopt met kloppen. We waren er allebei bij en we lagen samen met hem in zijn bedje. Iets wat hij altijd vroeg om dicht bij ons te zijn”, zeggen zijn ouders Ansie en Michael Wanzeele op Facebook.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

500+

'Extra zorg nodig voor kwetsbare ouderen bij hitte'

Het Rode Kruis roept op om extra goed te letten op kwetsbare ouderen tijdens de warme dagen. / Pexels

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:45

Maar een op de vijf Nederlanders vraagt regelmatig aan oudere familieleden of ze extra hulp nodig hebben tijdens de warme dagen van de afgelopen tijd, terwijl juist de ouderen extra risico lopen op uitdroging of oververhitting. Het Rode Kruis roept daarom familie en kennissen van kwetsbare ouderen op om extra goed op ze te letten tijdens de warme dagen.

Minder snel dorst

De ouderen hebben zo'n twee liter vocht per dag nodig om niet uit te drogen. Dat wil nog weleens mis gaan, omdat ze minder snel een dorstprikkel ervaren en daarom niet de hoeveelheid vocht op peil houden. Het Rode Kruis adviseert mensen om in de gaten te houden of de ouderen wel genoeg drinken, maar ook of hun huis wel koel genoeg is en of ze luchtige kleding hebben.


Views

700+

Nationaal hitteplan van kracht

Camera videoNationaal hitteplan van kracht

Een man geniet van het warm in een strandstoel / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:16

Maandag is het Nationaal Hitteplan geactiveerd, dit door het aanhoudende warme weer. In het Hitteplan staan maatregelen voor kwetsbare groepen.

Gezondsheidsproblemen

Onder die groepen vallen bijvoorbeeld ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. „Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan binnen vijftien minuten verbranden'', waarschuwt het gezondheidsinstituut.


Views

1k+

Özil stopt als voetballer van Duitse team

Özil stopt als voetballer van het Duitse team

Om deze foto gaat het / Fanatik

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Mesut Özil heeft laten weten te stoppen als voetballer voor het nationale team van Duitsland. Dit wegens het „racisme en gebrek aan respect" dat hij voelt na de rel om zijn foto met president Erdogan.

In de steek gelaten

Dit laat hij weten via een lange brief op Twitter. Hij voelt zich vooral in de steek gelaten door de voetbalbond en diens voorzitter Reinhard Grindel. Over de Duitse media heeft hij geen goed woord over.


Views

1k+