In het nieuws

Toiletverstopper Thalys dient schadeclaim in

Op 18 september werd de 17-jarige jongen gearresteerd nadat hij zichzelf langere tijd op de wc van de Thalys opsloot. Foto: ANP

Foto van 'Esther Zandberg'

30 NOV 2015

De 17-jarige tiener uit Tunesië, die zich in september op de wc van een stilstaande trein op Rotterdam Centraal had verstopt, eist nu een schadevergoeding voor de manier waarop hij is behandeld. De jongen moest door een arrestatieteam uit de wc worden gehaald. Uiteindelijk bleek hij zich niet te hebben opgesloten uit terroristische motieven.

Thalys

De aandacht van politie en media werd op de jongen gevestigd, toen hij zonder kaartje in de wc van de Thalys sprong. De jongen werd gedwongen door het arrestatieteam uit de trein gehaald, nadat hij herhaaldelijk niet reageerde op oproepen van NS-personeel en politie. Na zijn arrestatie moest de jongen drie dagen in de cel blijven. Politie kon zijn identiteit niet bevestigen. Uiteindelijk werd hij weer vrijgelaten toen bleek dat de jongen geen terroristische motieven had, zo schrijft het AD.

Schadevergoeding

De tiener heeft nu een klacht ingediend om de behandeling die hij, volgens hemzelf, heeft gekregen.Hij zou 'disproportioneel gewelddadig' zijn behandeld. De puber diende naast een klacht ook een schadeclaim in. Voor elke dag die hij in voorarrest doorbracht, eist hij een schadevergoeding van 105 euro. Momenteel verblijft de 17-jarige in een gesloten jeugdinrichting in de Achterhoek.


Views

68

Likeability of 3

Vic (6) overleden na ongeluk met zwembadfilter

Foto: Privé

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 09:59

De Belgische Vic, die afgelopen week in Portugal in een coma raakte nadat hij een kwartier onder water met zijn arm vast had gezeten in het zwembadfilter, is maandagochtend overleden. Het ongeluk gebeurde toen de 6-jarige Vic naar de bodem van het zwembad dook, en daar uit nieuwsgierigheid zijn arm in een gat stak. Dat bleek het zwembadfilter te zijn, waar hij tot aan zijn elleboog in werd vastgezogen.

Eerder meldden de ouders dat het jongetje hersendood verklaard was door de artsen in het kinderziekenhuis in Lissabon, en dat de behandeling gestaakt ging worden. Niet veel later nadat zijn ouders hem uit zijn coma hebben laten halen, is Vic overleden.

,,Deze morgen om zes uur lokale tijd is Vic zijn hartje gestopt met kloppen. We waren er allebei bij en we lagen samen met hem in zijn bedje. Iets wat hij altijd vroeg om dicht bij ons te zijn”, zeggen zijn ouders Ansie en Michael Wanzeele op Facebook.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

500+

'Extra zorg nodig voor kwetsbare ouderen bij hitte'

Het Rode Kruis roept op om extra goed te letten op kwetsbare ouderen tijdens de warme dagen. / Pexels

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:45

Maar een op de vijf Nederlanders vraagt regelmatig aan oudere familieleden of ze extra hulp nodig hebben tijdens de warme dagen van de afgelopen tijd, terwijl juist de ouderen extra risico lopen op uitdroging of oververhitting. Het Rode Kruis roept daarom familie en kennissen van kwetsbare ouderen op om extra goed op ze te letten tijdens de warme dagen.

Minder snel dorst

De ouderen hebben zo'n twee liter vocht per dag nodig om niet uit te drogen. Dat wil nog weleens mis gaan, omdat ze minder snel een dorstprikkel ervaren en daarom niet de hoeveelheid vocht op peil houden. Het Rode Kruis adviseert mensen om in de gaten te houden of de ouderen wel genoeg drinken, maar ook of hun huis wel koel genoeg is en of ze luchtige kleding hebben.


Views

700+

Nationaal hitteplan van kracht

Camera videoNationaal hitteplan van kracht

Een man geniet van het warm in een strandstoel / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:16

Maandag is het Nationaal Hitteplan geactiveerd, dit door het aanhoudende warme weer. In het Hitteplan staan maatregelen voor kwetsbare groepen.

Gezondsheidsproblemen

Onder die groepen vallen bijvoorbeeld ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. „Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan binnen vijftien minuten verbranden'', waarschuwt het gezondheidsinstituut.


Views

1k+

Özil stopt als voetballer van Duitse team

Özil stopt als voetballer van het Duitse team

Om deze foto gaat het / Fanatik

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Mesut Özil heeft laten weten te stoppen als voetballer voor het nationale team van Duitsland. Dit wegens het „racisme en gebrek aan respect" dat hij voelt na de rel om zijn foto met president Erdogan.

In de steek gelaten

Dit laat hij weten via een lange brief op Twitter. Hij voelt zich vooral in de steek gelaten door de voetbalbond en diens voorzitter Reinhard Grindel. Over de Duitse media heeft hij geen goed woord over.


Views

1k+